Da biste skuvali što ukusniju supu, morate da kombinujete što više vrsta mesa - goveđe, teleće i kokošije. Ubacite i što više zeleniša - peršun, celer, paškanat...
Tek kada provri, dobro je posolite. Supa je uvek ukusnija ukoliko se kuva lagano, na umerenoj temperaturi, a zelen se doda tek kada se odstrani pena sa površine. U supu dodajte i čašu hladne vode.
Ako vam se čini da je mutna, ulupajte belance i stavite ga u supu dok kuva. Goveđa supa biće bistrija ako joj, dok se kuva, dodate ljusku od jajeta.
Pecite ljuske od jaja desetak minuta u rerni na 180 stepeni, zatim pustite da se ohlade pa ih drobite dok se komadići ne pretvore u prah. Dobijenu masu možete svakodnevno dodavati u supe u kuvana jela i tako povećati unos kalcijuma koji je svakom čoveku neophodan za zdrave kosti.
(Stil.kurir.rs/Magazin.novosti)