Sastojci: 300 g piškota, 300 g maskarpone sira, 2 jaja, 120 g šećera, 2 kašike kakao praha, 50 g čokoladnih mrvica, 300 ml espreso kafe, 2 kašike konjaka, nekoliko kapi esktrakta vanile.
Priprema: Žumanca umutiti sa polovinom šećera dok ne pobele. Dodajte maskarpone i dobro sjedinite. Belanca umutite u sneg sa preostalim šećerom i lagano umešajte u smesu od žumanaca, pa podelite na dva jednaka dela.
U jedan deo se dodaje kakao, a u drugi čokoladne mrvice i vanila.
Kafu pomešajte sa konjakom. Pravougaoni kalup za kolače obložite streč folijom. Na dno i sa strana kalupa poređajte piškote potopljene u kafu, pa nanesite beli krem. Preko ponovo poređajte piškote natopljene kafom. Sledi smeđi krem i završava se piškotama.
Ohladite u frižideru 2-3 sata, pa okrenite na poslužavnik i skinite foliju, Pospite šećerom u prahu i uživajte u savršenoj poslastici!