Sastojci: 2 pakovanja piškota, 800 g breskvi (mogu i kajsije ili nektarine), 50 g suvog grožđa, 200 ml slatke pavlake, 1 puding od slatke pavlake, 3 štangle bele čokolade, 300 ml mleka, 1 kašika šećera, 1 kesica želatina.
Priprema: Skuvati puding u mleku sa šećerom, pa dodati belu čokoladu da se istopi. Sve prohladiti. Želatin potopiti u 4-5 kašika hladne vode, pa kad nabubri zagrejati da se lepo istopi, prohladiti i izmešati sa pudingom.
Ubaciti suvo grožđe koje ste potopili u malo ruma ili vanile. Slatku pavlaku umutiti pa i nju polako izmešati sa pudingom pomoću miksera.
Krem je malo redđi, ali tako treba, u frižideru će se stegnuti. Pleh 20×20 cm obložiti prozirnom folijom pa na dno poređati piškote (sa malim razmakom) koje ste malo provukli kroz toplo mleko.
Preko piškota sipajte 1/3 krema, rasporedite lepo pa na nju poređati u razmacima kriške oljuštenih breskvi.
Preko sipati krem, pa opet voće, i još jedan red krema i piškota. Sve izravnati, pokriti i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.
Tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti po želji.
Najbrža i nasočnija čokoladna keks torta ikada: Nećete joj odoleti! (RECEPT/VIDEO)