Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 veći crni luk naseckan na kockice
- 500g pilećeg belog mesa
- so, biber, kumin, čili - po ukusu
- 3 veće tikvice
- ljuta paprika - opciono
- 3 grančice svežeg peršuna
- 1 konzerva pelata
- 200g narendanog parmezana
Priprema:
Propržite crni luk na ulju, dodajte biber, malo soli. Već isprženo belo meso iscepkajte i dodajte u luk koji se prodinstao. Nakon mesa u tiganj ubacite i pelat. Ostavite sve da krčka oko 3 minuta i potom sklonite sa varte.
Dobro operite tikvice i isecite ih tanko po dužini. Dva do tri lista prislonite jedan uz drugi i na vrh stavite kašiku smese od mesa i pelata. Potom, urolajte tikvicu.
Iskoristite svo meso i tikvice, urolajte ih i stavite u vatrostalnu činiju. Kada ih sve popakujete u činiju možete tikvice posuti sa malo maslinovog ulja i malo pelata.
Potom tikvice pospite rendanim parmezanom i stavite ih u već ugrejanu rernu na 250 stepeni. Tikvice pecite oko 20 minuta.
Jelo servirajte hladno, možete dodati i pavlaku preko.
Prijatno!
(Stil.kurir.rs/Izvor: Mogujatosama)