SAVRŠEN RIŽOTO

Rižoto sa tikvicama i topljenim sirom: Ukus od koga će vam poći voda na usta!(RECEPT)

Savršena kombinacija pirinča, tikvica i topljenog sira će vas jednostavno oduševiti!

Recepti
Autor:
Rižoto sa tikvicama i topljenim sirom: Ukus od koga će vam poći voda na usta!(RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci za četiri osobe:

  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 1-2 tikvice
  • 1 šolja pirinča za rižoto
  • 2-4 žlice rendanog kačkavalja (čedar)

4-6 kašičica belog vina

Priprema:

Na ulju dinstati luk dok ne postane staklast, malo dolivati vodoe da ne potamni. Dodati tikvicu nasečenu na kockice i ponovo kratko prodinstati. Nakon par minuta dodati i pirinač i sve dobro promešati. Dinstati na laganoj varti, dolivajući supu od povrća ili vodu. Pirinač ne sme plivati, a ne sme ni ostati sa premalo vode. Potrebno je stalno mešati i dolivati po malo tečnosti.

Pred sam kraj dodati vino, ponovo promešati pa dodati i izrendani sir. Količina i vrsta sira i vina po želji.

Posluživanje

Ovakav rižoto može biti i prilog i glavno jelo, a odličan je i kao predjelo uz čašu dobrog belog vina.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs