Slavni kuvar Džejmi Oliver redovno deli kulinarske savete kod pripreme raznih jela, te otkriva trikove uz pomoć kojih postiže savršenost ukusa.

Ovoga puta, pokazao je kako napraviti najsavršenije pečeno pile.

  • Iseckajte sveže pile do kosti na tri dela na predelu bataka kako bi se meso dobro ispeklo.

8 neverovatnih stvari će se desiti organizmu ako svaki dan popijete čašu jogurta!

  • Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predelu belog mesa, te ovaj prostor napunite mešavinom začina sastavljenim od sitno naseckanog svežeg peršuna, bosiljka i origana, te posolite, pobiberite i dodajte malo maslinovog ulja.

  • Ispod kožice stavite i nekoliko kriški maslacakoji će mesu dati slastan ukus, ali i zaštititi belo meso da se ne presuši tokom termičke obrade.

  • U unutrašnjost pileta stavite zagrejani limun koji će dati svežinu i dodatno bolji ukus vašem jelu.

  • Pre nego što stavite pile u zagrejanu rernu na 220 Celzijusa oko sat vremena, zavežite mrežicom za pečenje mesa.

Zapečeni krompir sa sušenom slatkom paprikom: Slađi niste do sada probali – lako i brzo spreman! (RECEPT)

Poslušajte savete vrsnog kuvara i uživajte u fantastičnom ukusu piletine