Slavni kuvar Džejmi Oliver redovno deli kulinarske savete kod pripreme raznih jela, te otkriva trikove uz pomoć kojih postiže savršenost ukusa.
Ovoga puta, pokazao je kako napraviti najsavršenije pečeno pile.
- Iseckajte sveže pile do kosti na tri dela na predelu bataka kako bi se meso dobro ispeklo.
8 neverovatnih stvari će se desiti organizmu ako svaki dan popijete čašu jogurta!
- Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predelu belog mesa, te ovaj prostor napunite mešavinom začina sastavljenim od sitno naseckanog svežeg peršuna, bosiljka i origana, te posolite, pobiberite i dodajte malo maslinovog ulja.
- Ispod kožice stavite i nekoliko kriški maslaca koji će mesu dati slastan ukus, ali i zaštititi belo meso da se ne presuši tokom termičke obrade.
- Pre nego što stavite pile u zagrejanu rernu na 220 Celzijusa oko sat vremena, zavežite mrežicom za pečenje mesa.