Potrebni sastojci:
· Koren celera – jedan veći
· Dva srednja krompira
· Malo putera
· Dva žumanca
· Kisela pavlaka 100 ml
· Mleko 100 ml
· So po ukusu
· Krutoni (kockice prepečenog hleba)
Priprema:
Celer ogulite i isecite na kockice, pa prodinstajte na puteru. Dodajte iseckan krompir i nalijte vodom da sve ogrezne. Kuvajte oko pola sata ili dok povrće ne omekša. Sklonite sa vatre i stavite sastojke u blender ili ih štapnim mikserom ispasirajte dok ne dobijete glatku masu. Zatim sve vratite u šerpu i dodajte mleko dok ne dobijete željenu gustinu. U činijici umitite žumanca sa pavlakom i dve kašike čorbe i dodajte to u šerpu i pustiti da baci jedan ključ (dva-tri minuta). Kada čorbu servirate u tanjire, dodajte krutone i ukrasite sa listom svežeg celera.
Prijatno!