TOPI SE U USTIMA

Omiljeni prilog Džejmija Olivera: Zapečeni crveni luk sa puterom i majčinom dušicom! (RECEPT)

Slavni kuvar kune se u kombinaciju ukusa ovog jednostavnog, a laganog recepta

Recepti
Autor:
Omiljeni prilog Džejmija Olivera: Zapečeni crveni luk sa puterom i majčinom dušicom! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Potrebni sastojci:

· Šest približno jednakih glavica crvenog luka

· Kašika iseckane ili istucane sveže majčine dušice

· Morska so

· Polovina putera (75 grama)

Priprema:

Skinite prvi sloj luka i nožem podsecite dno ravno, tako da može da stoji, a vrh zasecite u obliku krsta dubine do polovine luka. U proreze koje ste napravili na luku ugurajte po malo majčine dušice, soli po ukusu i komad putera. Pripremljen luk poređajte u vatrostalnu činiju, po kojoj ste posuli morsku so i stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 200 C. Pecite oko 30 minuta.

Prema rečima čuvenog kuvara, ovaj slasan prilog on najradije jede uz pečenu piletinu ili jagnjetinu.

Prijatno!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs