Palačinke svi vole, a ova zdrava i mnogo sočnija varijanta omiljenog testa će vam se sigurno dopasti.
Potrebni sastojci za dve osobe:
- Heljdino brašno 150 grama
- Šećer od šećerne trske ili kokosov 2-3 kašike
- Jaja – dva komada
- Bademovo ili kokosovo mleko 180 ml
- Pola kašičice sode bikarbone
- Vanilin šećer
- Sitno izrendana jabuka – 50/60 grama
- Cimet – pola kašičice
- Kokosovo ulje
Priprema: U posudu za mešanje sipajte brašno, šećer, cimet i sodu bikarbonu. U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom, umešajte sastojke iz prve činije i dodajte narendanu jabuku i vanilin šećer. Sve dobro promešajte. Na tiganju zagrejte kokosovo ulje i pecite više manjih okruglih palčinki (američek palačinke su deblje) odjednom. Možete ih servirati sa domaćim džemom, komadićima sezonskog voća i javorovim sirupom ili kremom od lešnika.
Prijatno!