Recepti sa Stilom

Pijani gulaš

Goveđe meso isecite na kocke, svaki komad uvijte u list slanine i stavite u nauljeni lonac da se prži. Dodajte isečeni crni luk i šargarepu, posolite, pobiberite, začinite peršunom i lovorom, dodajte vode i ostavite da se kuva dok meso ne omekša
Recepti
12:40h
Pijani gulaš
Pijani gulaš, Foto: Shutterstock
  • 60 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600g govedine od buta
  • 30ml Ulja
  • po ukusu Bibera
  • 50g mesnate slanine
  • 100g Crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200g šargarepe
  • 300g šampinjona
  • po ukusu lovorovog lista
  • po ukusu peršuna
  • 300g paradajza
  • 40g brašna
  • 100ml Belog vina
  • 600g prokelja

Prokelj obarite u ključaloj vodi oko pet minuta. U lonac dodajte isečene šampinjone, paradajz i beli luk, a zatim sve prelijte belim vinom i ostavite da se kuva još 15 minuta. Nakon toga u lonac dodajte brašno razmućeno s vodom i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Prokelj servirajte na tanjir i dodajte meso s povrćem.

SavetSlanina će omekšati komade mesa i pružiće im sočnost

Preuzeto iz: „Domaća kuvarica, Gastronomsko blago Srbije”, Mladinska knjiga

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs