ukusno!

Napravite sami pikantnu paštetu od pasulja: Sjajna je! (RECEPT)

Ne treba vam puno vremena da je spremite

Recepti
Autor:
Napravite sami pikantnu paštetu od pasulja: Sjajna je! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Pašteta od pasulja je veoma zdrav obrok, može se jesti za doručak, ili ručak kada postite.

Za pikantnu i ljutu paštetu od pasulja potrebno vam je:

  • konzerva crvenog pasulja
  • 1-2 crvena luka
  • dva, tri čena belog luka
  • so, biber
  • tucana ljuta paprika
  • dimljena ljuta paprika
  • pola ljute sveže paprike
  • sok limuna
  • kašika putera od bundeve, ako imate

Pasulj možete kuvati, pa odvojiti deo za ovu paštetu. Možete koristiti i beli pasulj, ali je crveni malo ukusniji za ovakve vrste namaza. Ako koristite iz konzerve, samo ga isperite pod mlazom hladne vode, a maslinovom ulju propržite na rebarca isečen crveni luk, moja preporuka je dva srednja. Kada se izdinsta da postane staklast, dodajte i sitno seckani beli luk.

U blender ili secko stavite pasulj, dodajte dinstani crveni i beli luk, pobiberite onako "opušteno" , dodajte tucanu ljutu papriku bar jednu kašičicu, zatim i kašičicu dimljene ljute paprike, a zatim i pola sveže ljute. Sve to dobro usitnite u blenderu. Zatim dodajte malo maslinovog ulja ili kašiku putera od bundeve. Takođe dodajte i kašičicu ili dve soka od limuna. Opet sve izmiksajte i probajte. Ako mislite da treba još začiniti slobodno to i učinite.

Ova pašteta je za zaljubljenike u ljuto i pikantno. Takođe možete da je napravite uveče da do jutra upije sve ukuse.

Sjajna je za one koji poste, kao i za sve zaljubljenike u pasulj i ljuto. Većina će jesti za doručak, oni u vanrestrikciji mogu ponekada i za ručak, kao i oni koji poste.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs