Ukusno

Piletina u sosu od višanja

Voće u kombinaciji sa mesom je postao hit u svim svetskim kuhinjama, i prestavlja pravu umetnost u kuhinji. Postanite vrhunski kuvar i spremite ovo divno jelo
Recepti
18:26h
Piletina u sosu od višanja
Foto: Thinstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 600 - 700 g šnicli od belog pilećeg mesa
  • Za sos:
  • 200 g višanja
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika brašna
  • 4 - 5 kašika sosa od dinstanja pečuraka
  • Za prilog:
  • 400 g šampinjona
  • 70 - 100 g dimljenog žutog sira
  • Mirođija

U manju šerpu staviti očišćene ili razleđene višnje, posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Ovo treba uraditi bar sat vremena pre spremanja mesa. Šampinjone oprati i skinuti drške. Zuti sir iseckati na manje kocke, veličine udubljenja na pečurkama.

Šnicle belog mesa istanjiti, ovlaš posuti brašnom i posoliti. Ispeći na teflonu na mrvici ulja ili pohovati (umočiti u razmućeno jaje, pa u prezle i pržiti na ulju).

Paralelno napraviti sos i izdinstati pečurke. Višnje sa sokom pustiti da proključaju, pa smanjiti temperaturu i kuvati 15-ak minuta, a onda dodati brašno i kuvati još malo, da se samo malčice zgusne. Pečurke poređati na veći teflonski tiganj i dinstati na suvo (pustiće vodu brzo), na 2/3 jačine. Po potrebi ih okretati i smanjiti temperaturu. Kad su mekane izvaditi ih, a 4-5 kašika soka od dinstanja dodati u šerpicu sa višnjama.

Žuti sir poređati preko pečurki, pa staviti na par minuta u mikrotalasnu da se sir otopi. Pečurke posuti iskidanom mirođijom i servirati zajedno sa šniclama prelivenim sosom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs