Ako želite da eksperimentišete sa ukusima, onda morate da probate marinirane pečurke. Salata koja fenomenalno ide uz meso. Mada, toliko su ukusne da se mogu jesti i kao zaseban obrok.
Potrebni sastojci:
- 1 ¼ šolje bujona od povrća
- 1/4 šolje suvog belog vina
- 1 lovorov list
- 1/2 kašičica svežeg origana
- 1/2 kašičica sveže majčine dušice
- 1/4 kašičice tucane ljute paprike
- 1/2 kašičice narendane limunove kore
- 450 g manjih šampinjona
- 1/2 zelene babure iseckane na kockice
- 1 mladi luk, sitno naseckan
- 1 manji čen belog luka, sitno naseckan
- 3 kašike balzamiko sirćeta
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- Malo soli i mlevenog bibera
Punjena fantazija ukusa: Knedle sa mlevenim mesom, mekane kao puter! (RECEPT)
Priprema:
Sipajte bujon, vino, lovorov list, origano, majčinu dušicu, limunovu koricu i tucanu papriku u posudu dovoljno veliku da u nju stanu sve pečurke.
Nakon toga, posudu stavite na šporet i pustite da se mešavina lagano zakuva.
Dok se mešavina zagreva očistite pečurke, pa ih ubacite u šerpu i ostavite da se krčkaju 5-6 minuta.
Kašikom izvadite pečurke i stavite ih u teglu, a u smesu u kojoj su se kuvale dodajte papriku, mladi luk i beli luk, pojačajte temperaturu i ostavite da tečnost ispari do četvrtine prvobitne količine pa sklonite sa šporeta.
U dobijenu marinadu umešajte sirće i maslinovo ulje, posolite i pobiberite pa prelijte preko pečuraka koje ste stavili u teglu.
Pre upotrebe, najbolje bi bilo da odstoje nekoliko dana.