PRIPREMAPovrće isecite na kockice ili komadiće. Na malo ulja propržite Zlatiborac tanku slaninu, pa dodajte pripremljeno povrće. Posolite, pa dinstajte pet do deset minuta na umerenoj temperaturi. Nakon toga dodajte vodu, pasulj i paradajz-pelat. Kuvajte supu 10-15 minuta od momenta ključanja vode. Posolite i zabiberite po ukusu. Supu poslužite toplu, pa je začinite parmezanom i listićima prepržene slanine.
Zlatiborac
Supa od povrća sa Zlatiborac tankom slaninom
(Za tri do četiri porcije)
Recepti
21:32h Izvor: Stil Magazin
21:32h Izvor: Stil Magazin
supa sa povrcem i zlatiborac slaninom, Foto: Ylatiborac
- 24 minuta
- Srednje teško
- Za 4 osoba
Sastojci
- 1 crvena paprika
- kg Crveni kupus
- 1 Veći krompir
- 1 Glavica crnog luka
- 2 Šargarepa
- kg Celerovo koren
- kg Crveni pasulj iz konzerve
- kg Paradajz-pelat
- 2 čen belog luka
- 1 Praziluk
- 1 Zlatiborac tanka slanina
- 1 so, biber, parmezan
- 2 Voda
- 1 Kašika ulja