Zlatiborac

Supa od povrća sa Zlatiborac tankom slaninom

(Za tri do četiri porcije)
Recepti
21:32h
Supa od povrća sa Zlatiborac tankom slaninom
supa sa povrcem i zlatiborac slaninom, Foto: Ylatiborac
  • 24 minuta
  • Srednje teško
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 1 crvena paprika
  • kg Crveni kupus
  • 1 Veći krompir
  • 1 Glavica crnog luka
  • 2 Šargarepa
  • kg Celerovo koren
  • kg Crveni pasulj iz konzerve
  • kg Paradajz-pelat
  • 2 čen belog luka
  • 1 Praziluk
  • 1 Zlatiborac tanka slanina
  • 1 so, biber, parmezan
  • 2 Voda
  • 1 Kašika ulja

PRIPREMAPovrće isecite na kockice ili komadiće. Na malo ulja propržite Zlatiborac tanku slaninu, pa dodajte pripremljeno povrće. Posolite, pa dinstajte pet do deset minuta na umerenoj temperaturi. Nakon toga dodajte vodu, pasulj i paradajz-pelat. Kuvajte supu 10-15 minuta od momenta ključanja vode. Posolite i zabiberite po ukusu. Supu poslužite toplu, pa je začinite parmezanom i listićima prepržene slanine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs