Kora:
250 g badema
180 g urmi
2 žlice kokosovog ulja
Krem:
300 g indijskih oraščića (potopljenih preko noći)
100 g badema (blanširanih, oguljenih i potopljenih preko noći)
3 kašike kuvane crne kafe
50 g kokosovog brašna
50 g kakao maslaca
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike meda
U blender stavite oceđene urme bez koščica i neoguljene bademe. Dodajte im otopljeno kokosovo ulje i mutite mikserom dok ne dobijete sitnije mrvice, jer je kora ukusnija kad je grublje smese.
Na dno pleha za kolače (20 x 22 cm) stavite providnu foliju pa nanesite kašikom koru, poravnajte i stavite u frižider dok pripremate krem. U blender stavite oceđene indijske oraščiće i bademe.
Mutite mikserom dok ne postane kremasto pa dodajte ohlađenu kafu, kokosovo brašno, med, otopljeni kakao maslac i kokosovo ulje. Sve dobro umutite tako da nastane gladak krem. Potom ga izlijte na ohlađenu koru i vratite u frižider na još 2 do 3 sata.
Savet: Ako koristite suve urme, potopite ih bar sat vremena u mlakoj vodi.