tradicionalna kanadska poslastica

Nanaimo, kanadski nepečeni kolač: Slatkiš zanimljivog imena i još boljeg ukusa! (RECEPT)

Tradicionalni kanadski kolač od tri sloja lep je za oko, a najbolja vest je da ga nije teško napraviti, jer se ne peče

Recepti
Autor:
Nanaimo, kanadski nepečeni kolač: Slatkiš zanimljivog imena i još boljeg ukusa! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Neobičan naziv - Nanaimo, ova poslastica je dobila po istoimenom gradu u blizini Vankuvera.

Prvi sloj - kora:

250 g mlevenog keksa (možete koristiti i integralni keks)

120 g maslaca

50 g smeđeg šećera

30 g kakao praha

1 jaje

1 kašičica ekstrakta vanile

50 g kokosa

50 g mlevenog badema

50 g grubo mlevenih oraha

Drugi sloj - krem:

100 g maslaca

60 ml slatke pavlake

110 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrakta vanile

Treći sloj - glazura:

150 g tamne čokolade

2 kašike maslaca

Priprema:

U posudi na laganoj vatri otopite maslac. Skinite sa vatre, dodajte šećer i kakao u prahu pa u to umutite jaje i vratite posudu na laganu vatru. Kuvajte stalno mešajući dok se smesa ne zgusne oko 2 minuta.

Skinite sa vatre, pa u smesu dodajte ekstrakt vanile, mleveni keks, bademe, orahe i kokos. Utisnite smesu u pleh za kolače veličine 20 x 23 cm, pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider na sat vremena da se stegne.

Dok se kora hladi, pripremite krem. Mikserom mešajte maslac dok ne postane kremast, dodajte preostale sastojke i dalje mutite mikserom dok smesa ne postane glatka.

Nanesite krem ravnomerno na podlogu i opet vratite u frižider na oko 30 minuta.

Otopite čokoladu s maslacem na pari ili u mikrotalasnoj rerni, dobro promešajte da se sastojci sjedine i prelijte preko drugog sloja i ostavite da se ohladi.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs