Sastojci:

  • 700 grama jagoda
  • 150 grama šećera
  • velika kašika soka od limuna
  • Dve kašičice ekstrakta od vanile

Najfiniji slatki namaz: Domaći pekmez od malina nema kome ne može da uspe!

shutterstock-419847094.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • Jagode dobro operite i očistite, te naseckajte na komade srednje veličine i ubacite u lonac.
  • Dodajte šećer, prekrijte poklopcem i sačekajte da proključa uz povremeno mešanje.
  • Kada se pojavi bela pena, uklonite je pomoću kašike.
  • Nakon što proključa, kuvajte još maksimalno 10 minuta.
  • Kada istekne 8 minuta, dodajte sok od limuna i ekstrakt od vanilie.
  • Pekmez stavite u teglu i čuvajte u frižideru.

Domaći pekmez od jabuka: Bakin recept kojeg generacije čuvaju!

Ova poslastica namazana na krišku hleba osvaja na prvi zalogaj