Potrebno je: 20 komada jaja; makaze; tanke čarape; lukovina; malo masti ili ulja: travke raznih oblika; konac za vezivanje.
Priprema: Odaberite željenu travu kao npr. detelinu, jaje možete pokvasiti ako ste vični nije potrebno nalepite travku na jaje i stavite u najlon čarapu.
Dobro zategnite uvežite dobro koncem i ostatak isecite. Stavljajte u lukovini,(ja sam imala i ljubičastu) i stavite na šporet na laganu vatru i kuvajte oko 15 min. Vadite iz šerpe secite makazama i brzo skinite čarapu i zalepljenu travku. Namažite uljem ili mašću.
Dekupaž
Potrebno je: kuvana jaja; sličice salveta; 1 belance.
Priprema: Isecite malu željenu sliku na salveti. Jaja moraju biti bela. Umutite malo viljuškom belance pa premažite jaje. Odlepite željenu slićicu onu najtanji proziran deo odvojite i zalepite na jaje i samo je belancetom premažite i prilepite.
5 torti za najradosniji praznik: Zasladite Vaskrs ovim divnim poslasticama! (FOTO, RECEPT)
Farbanje crvenog jaja za čuvar kuću
Potrebno je: 1 jaje; lončić; farba crvena; 1 kašičica sirćeta; malo soli; 200-300 ml vode.
U stari lončić sipajte vodu dodajte farbu, sirće i so i spustite jaje 1-2 kom. i kuvajte na tihoj vatri oko 10 min. Izvadite i premažite uljem. To uvek farbate kao prvo jaje posle sva ostala.
Punjena pogača: Bolja i mekša čak i od pite sirnice! (RECEPT)