Sastojci:
maslac
3 čena belog luka
3 kašike brašna
500 ml pavlake za kuvanje
šolja pilećeg bujona
1 kg krompira
sir (po izboru)
peršun
so
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
U tiganju pržite slaninu dok ne postane hrskava. U drugom tiganju rastopite maslac, dodajte beli luk pa brašno i mešajte još minut. Dodajte bujon, a zatim pavlaku. Dobro promešajte, posolite i pobiberite i ostavite da prokuva.
Sipajte deo smese na dno vatrostalne činije u kojoj ćete peći jelo pa stavite tanko sečen krompir, začinite ga, pa opet stavite smesu sa pavlakom, narendajte kačkavalj i stavite malo slanine pa opet krompir i ponavljajte tako dok ne potrošite sve sastojke. Završite slojem kačkavalja i slanine.
Pecite u rerni oko sat vremena pa pospite peršunom i ostavite 15-ak minuta da se složenac ohladi pa servirajte.
Prijatno!
Pomfrit kao iz restorana: Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića! (RECEPT, VIDEO)