UJEDINILI SE

Osmacima iz Prokuplja aplaudira Srbija: Prodavali zimnicu sa razrednom na pijaci, razlog je humanog karaktera! (FOTO)

Jedna tezga je na pazarni dan u Prokuplju, na Zelenoj pijaci posebno privukla pažnju kupaca i prodavaca

Vaše dete & vi
Autor:
Osmacima iz Prokuplja aplaudira Srbija: Prodavali zimnicu sa razrednom na pijaci, razlog je humanog karaktera! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Udruženim snagama učenici VIII/3 Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko” zajedno sa svojom razrednom Milkom Tošić prikupljali su novac kako bi brat i sestra bliznaci Sofija i Stevan mogli zajedno sa njima na ekskurziju.

Vredna deca prikupila su 9.250 dinara, a ostatak novca daće škola. Milka Tošić se zahvalila svima koji su pomogli. Ona je u ime sve dece njenog odeljenja zahvalila i Javnom komunalnom preduzeću, koje im je bez naknade ustupilo tezgu na Zelenoj pijaci.

"I ovog puta svi smo se okupili oko humanog cilja i još jednom pokazali da iako su vremena teška, naši ljudi su spremni da pomognu. Jako sam zadovoljna i svotom prikupljenog novca, ali pre svega saradnjom dece, roditelja i škole", rekla je razredna VIII/3.

Ona je dodala da su ovakve aktivnosti dece, jedan čas koji traje neprekidno i u školi i u kući i na svim mestima i da su đaci zaslužili najvišu moguću ocenu.

Inače, učenici ovog odeljenja su se više put tokom svog zajedničkog školovanja okupljali oko zajedničkih ideja i akcija pokazali izetnu humanost i kreativnost.

"Mi sami ne možemo postići mnogo, ovako udruženi možemo dosta. Ovom prilikom pozivamo i one koji sami mogu da doprinesu i one koji imaju da izdvoje i pomognu i drugoj deci da uživaju i detinjstvu i školskim danima", poručuju učenici VIII/3 Osnovne škole “Ratko Pavlović Ćićko”, a prenosi Prokuplje na dlanu.

Kako će već naredne godine svi oni krenuti u nove srednje škole, sa sobom će poneti duh zajedništva i humanosti i obećavaju da će se truditi da ih prenesu svojim novim drugovima.

Savet ruskog psihologa: Ovako ćete sprečiti da škola ne uništi vaše dete!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs