Ako tražite inspiraciju

Najpopularnija imena u Beogradu za 2017: Iznenadiće vas progoze za narednu deceniju!

Na trećem mestu 2017. godine se našla Milica, najčešće srpsko žensko ime u čak 84 opštine u Srbiji

Vaše dete & vi
18:00h Autor:
Foto: Shutterstock

Luka i Sofija su vladajući par

 

I ove godine najviše dečaka u Beogradu ponelo ime Luka, a Sofija je još ubedljivije nego prethodne godine iza sebe ostavila Dunju, piše sajt  znacenje-imena.com.

 

Na samom vrhu liste za dečake nije došlo do velikih promena u odnosu na prošlu godinu. Luka je na prvom mestu, a za njim slede Stefan, Vuk, Lazar i Filp. I upravo ova petorka je i prošle godine bila vodeća. I ove godine je Vuk jedino izvorno slavensko i srpsko ime koje se našlo među prvih deset imena.

 

Ime Sofija je i 2017. godine uspela da oduševi najviše mladih roditelja u Beogradu, te redosled prvih pet ženskih imena izgleda trenutno ovako: Sofija, Dunja, Milica, Sara, Nina. Najomiljenije srpsko ime, Milica, se tako opet našlo u samom vrhu rang liste. Milica je naime čak u 84 opštine u Srbiji najčešće žensko ime, kako pokazuju rezultati poslednjeg Popisa stanovništva urađenog u Srbiji 2011. godine.

 

3 najlepša imena za devojčice: Znače svetlost, mir, lepotu!

foto: Shutterstock

Prognoza za 2027. Godinu

 

Ipak najveći uspon ove godine je doživela Mila, kako je i predvideo portal Značenje Imena pre tri godine. A ove godine smo dobili njihovu prognozu za 2027. godinu:

 

„Na osnovu statistike koju sad imamo i uvida u popularnosti na inetrnacionalnoj sceni predviđamo da će Đurđa do 2027. doći na samo čelo top liste. Ovo ime povezuje trend kratkih imena i trend domaćih imena, prvenstveno po svojoj zvučnosti, podsećajući na ime  Đorđe.“

 

Ovakva imena nikad ne treba da dajete deci!

foto: Shutterstock

Ljupke devojčice i opasni dečaci

 

Kao i prethodnih godina, roditelji devojčica su više spremni da eksperimentišu kod nedevanja imena, dok su roditelji dečaka radije tradicionalni. Čini se da roditelji imaju opušteniji stav kad imenuju svoje kćerke, dok su veoma oprezni kad biraju imena za svoje sinove. I dok se na listi najtraženijih imena za devojčice nalaze krotke i mile Srna i Mila, na listi muških imena su veliki i strašni Vuk, Vukašin, Vukan i Lav.

 

Reklo bi se da roditelji, možda svesno a možda podsvesno, žele svojim sinovima da daju opasno ime dok su kćerke više poželjne kao ljupke.

 

Međutim postoji i drugi trend, a to su takozvana uniseks imena koja su istovremeno i muška i ženska. Imena Vanja i Saša su se naime našla na listi kako muških tako i ženskih najčešćih imena. Zanimljivo je da je broj Saša dečaka i Saša devojčica podjednak- 12 devojčica i 12 dečaka su poneli ovo ime.

 

A ni kod Vanja nije velika razlika. Takođe ime Matea se daje i devojčicama i dečacima. A verovali ili ne, rođena je i jedna Darko ove godine.

 

Izvor: znacenje-imena.com

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...