U 12 šaljivih koraka

Provera: Da li ste spremni da budete roditelj

Da li će vam smetati da presvlačite dete, da ne spavate, da čujete reč „mama“ hiljadu puta na dan...
Vaše dete & vi
20:02h
Provera: Da li ste spremni da budete roditelj
Nije lako s bebama... Otkrijte koliko će vam biti naporan dan, Foto: Shutterstok

Da li ste dovoljno strpljivi da budete roditelj?Većina budućih majki misli o detetu kao poklonu s neba. Ipak, nisu baš svi spremni da imaju decu jer ne znaju koliko ume da bude naporan dan s njima. Zbog toga je Britanac Kolin Falkoner osmislio „Test za buduće roditelje“. Pratite ovih 12 koraka i saznajte da li je vreme da postanete roditelji.1. PRIPREMAŽene:* Obucite omiljenu haljinu i stavite džakče pasulja na stomak.* Posle devet meseci izvucite pet odsto pasulja.Muškarci:* Idite do apoteke, sipajte sadržaj novčanika na kasu i kažite apotekaru da se slobodno posluži.* Kupite novine i pročitajte ih poslednji put.2. ZNANJE* Pronađite par koji već ima decu i pitajte ih o tome kako ih vaspitavaju i kako se nose sa izazovima roditeljstva.* Preporučite im načine na koje mogu da poboljšaju svoje ponašanje kao roditelji.* Uživajte u tome, to je poslednji put da mislite da nešto znate o roditeljstvu.

3. NOĆINapomena: Zaboravite na normalan i neprekidan san od trenutka kad se dete rodi.

* Šetajte po sobi od 15 do 22 sata noseći vlažnu vreću tešku između četiri i šest kilograma* I pojačajte radio, ali ne neku radio-stanicu, već samo onaj nepodnošljivi šum.* Oko 22 spustite vreću i navijte budilnik da zvoni u ponoć.* Probudite se oko 23 i šetajte vreću po sobi do jedan posle ponoći.* Navijte budilnik na tri sata.* Pošto ne možete odmah da se uspavate, skuvajte sebi čaj.* Lezite oko 2.45.* Probudite se oko tri, kad zazvoni budilnik.* Pevajte uspavanke do četiri.* Navijte budilnik na pet sati i kad zazvoni, probudite se i napravite doručak.* Nastavite ovo da radite narednih pet godina.

4. OBLAČENJE DECE* Kupite živu hobotnicu i pletenu torbu.* Probajte da stavite hobotnicu u torbu tako da joj nijedan pipak ne izlazi napolje.Dozvoljeno vreme: pet minuta.5. HRANJENJE* Izdubite dinju i napravite malu rupu na njoj.* Obesite dinju na plafon i zaljuljajte je.* Uzmite činiju žitarica i pokušajte da ih kašičicom ubacite u dinju kroz malu rupu.* Nastavite da gurate u dinju dok činija ne bude poluprazna.* Drugu polovinu činije pospite po sebi, ali pazite da dosta toga padne na pod.6. AUTO* Kupite čokoladni sladoled i stavite ga u kasetu. Ostavite ga tamo.* Nađite novčić. Ubacite ga u CD plejer.* Nađite kutiju čokoladnih keksića i razbacajte je po zadnjem sedištu.* Uzmite grabulje i izgrebite obe strane vozila.

7. RAZGOVOR S DECOM* Ponovite sve što kažete najmanje pet puta.8. KUPOVINA* Idite u supermarket, a sa sobom povedite nešto najbliže detetu predškolcu - koza je odličan primer.* Kupite namirnice, a da pritom ne izgubite kozu iz vida.* Platite sve što koza uništi ili pojede.9. NERED* Uzmite puter od kikirikija i pospite ga po kauču, a onda bacite džem na zavese.* Parče sirove ribe stavite iza muzičkog stuba i ostavite ga tamo celo leto.* Zarijte prste u brašno, a onda takvim rukama trljajte zidove.* Izvucite sve fioke u stanu i pospite sadržaj po podu.* Prenosite delove tih stvari iz jedne sobe u drugu bez ikakvog razloga.10. PUTOVANJE* Snimite nekog kako viče „mama“ neprestano. Važna beleška: između dve izgovorene reči „mama“ ne sme da prođe više od četiri sekunde, a povremeno treba dodati i vrištanje.* Puštajte ovaj snimak u kolima svakog dana naredne četiri godine.

11. POSAO

* Izaberite dan kad imate važan sastanak.* Obucite najbolju svečanu odeću.* Uzmite šolju sladoleda i dodajte sok od limuna.* Pomešajte.* Bacite pola toga na svoju lepu svilenu košulju.* Natopite peškir drugom polovinom smese.* Pokušajte da očistite košulju tim peškirom.* Ne presvlačite se. Idite pravo na posao.12. RAZGOVORI* Nađite neku odraslu osobu i započnite razgovor s njom.* Platite nekom da vam neprestano povlači majicu ili rukav dok se u pozadini čuje snimak „mama“ o kojem je već bilo reči.Sada ste spremni da imate decu. UŽIVAJTE!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs