Neverovatno

Ova žena izaziva gnev svih porodilja: Nedelju dana posle porođaja će se vratiti na posao!

Tokom prve trudnoće radila je i od kuće kao i iz bolničkog kreveta, a na posao se vratila ubrzo nakon porođaja. Mediji pišu da je dete bilo odmah u sobi do njene kancelarije, sa dadiljama i medicinskim sestrama
Vaše dete & vi
01:08h Autor:
Ova žena izaziva gnev svih porodilja: Nedelju dana posle porođaja će se vratiti na posao!
Foto: Reuters

Rukovodilac Yahoo-a, Marisa Majer, objavila je da očekuje bliznakinje u decembru. Bila je trudna sa prvim detetom dok je uveliko radila, a na posao se vratila nakon dve nedelje od porođaja. Marisa ima iste planove i ovog puta.

“S obzirom da je moja trudnoća zdrava i bez komplikacija, i s obzirom da je ovo jedinstveno vreme transformacije Yahoo-a, planiram isti pristup trudnoći i porođaju kao sa mojim sinom pre tri godine, uzimajući ograničeno vreme bolovanja i rada kad god mogu”, napisala je Majer.

Tokom prve trudnoće radila je i od kuće kao i iz bolničkog kreveta, a na posao se vratila ubrzo nakon porođaja. Mediji pišu da je dete bilo odmah u sobi do njene kancelarije, sa dadiljama i medicinskim sestrama.

Šta sve jedna žena može: Marisa Majer (39) je direktorka Jahua, majka i supruga (FOTO)

Marisa Majer je oštro kritikovana u javnosti, i tada, a i sada. Neki su rekli da daje loš primer majkama koje mogu biti pod pritiskom da na poslu moraju da budu 24 sata dnevno, 7 dana nedeljno.

Postoji i drugi problem, a to je da se mnoge žene ubrzo nakon porođaja vraćaju na posao jer produženo odsustvo ne mogu finansijski da priušte.

Međutim, kompanija Yahoo ustvari nudi velikodušno bolovanje, od kada je Mayer povećala plaćeno porodiljsko odsustvo očeva na osam nedelja, a za majke 16 nedelja, što je više od prosečne norme u SAD. Ali, Marisa oseća da ne može da bude odsutna ni dva meseca a kamoli četiri, dok je kompanija kojom upravlja u stalnom kretanju i promenama.

Tata na porodiljskom: Mit ili normalna stvar?

Za mnoge, podizanje deteta privatna je stvar, ali Majer je trenutno najistaknutiji ženski rukovodilac u SAD, a njeni izbori i odluke se svakodnevno i pažljivo nadgledaju.

Objava i dalje izaziva debate, od onih koji kažu da je to Marisin lični izbor i da pokazuje posvećenost poslu, do onih koji smatraju da daje primer koji izjednačava odsustvo roditelja sa posla sa manjkom posvećenosti. Na taj način se doprinosi sredini u kojoj se ljudi obeshrabruju da odsustvuju sa posla zbog dece kada je to potrebno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs