Sigurnim koracima do vrha

Šta sve jedna žena može: Marisa Majer (39) je direktorka Jahua, majka i supruga (FOTO)

Marisa je 39-godišnja izvršna direktorka kompanije Jahu, majka dvogodišnjeg dečaka Mekejlistera i supruga bankara i investitora Zaharija Boguea
Vip priča
16:54h Autor:
Šta sve jedna žena može: Marisa Majer (39) je direktorka Jahua, majka i supruga (FOTO)
Foto: Reuters

Da jedna žena može da bude na samom vrhu IT inženjeringa, i da uz to da bude posvećena majka, supruga i žena od stila koja vodi računa o svom izgledu, Marisa Majer je pravi dokaz.

Marisa je 39-godišnja izvršna direktorka kompanije Jahu (Yahoo), majka dvogodišnjeg dečaka Mekejlistera i supruga bankara i investitora Zaharija Boguea, sa kojim je u braku od 2009. godine.

Šta Arijana Hafington savetuje sve koji žele da uspeju, saznajte OVDE!

Marisa i Zaharije
Marisa i Zaharije

Kada je u leto 2012. godine prešla da radi za Jahu, Marisa je istog dana objavila svima da je u šestom mesecu trudnoće. Nakon tri meseca, tačnije 30. septembra, rodila je malenog dečaka, svoje prvo dete.

OVDE pogledajte kako izgleda direktorka Jutjuba i majka petoro dece - njeni saveti za uspeh!

Marisa je rođena 1975. godine u Vausau u saveznoj državi Viskonsin, u tipičnoj američkoj porodici srednje klase. Njena majka Margaret je profesorka umetnosti, a otac Majkl stručnjak za zaštitu životne sredine. Tokom srednje škole, a kasnije i fakulteta, išla je na časove klavira i trenirala balet.

Od stidljive i povučene devojčice, kako je u više navrata i samu sebe opisala, Marisa je izrasla u samouverenu ženu sa diplomom u ruci, koja zna šta želi i kako to da dobije.

OVDE saznajte iznenađujuću formuli za uspeh - tajna je u ova četiri koraka.

Iako je danas uspešna IT inženjerka, njena prvobitna želja je bila da postane neurohirurg. S tim ciljem, upisala je Stanford Univerzitet, ali se ubrzom potom predomislila. Donela je čvrstu odluku da u potpunosti promeni smer svog akademskog obrazovanja, te je vešto uplovila u kompjuterske vode. Da je njena odluka u tom trenutku bila ispravna, pokazuje i sama činjenica da je danas na vrhu jedne tako velike kompanije kao što je Jahu.

Pre Jahua, Marisa je davne 1999. godine postala prva žena inženjer u Guglu i tako dospala na listu prvih 20 zaposlenih u kompaniji. Tamo je provela punih 13 godina, a svojim znanjem i umećem doprinela je razvoju niza Guglovih proizvoda, kao što su: Gugl pertraga, Gugl slike, Gugl vesti, Gugl mape i G-mail.

OVDE saznajte šta horoskop predviđa za vas i vašu karijeru.

Jedan od Guglovih osnivača, Leri Pejdž, nije mogao da odoli njenoj lepoti, ženstvenosti, a ujedno i bistom umu i inteligenciji. Njih dvoje su ubrzo započeli ljubavnu vezu, koja je potrajala svega tri godine.

Od 2008. godine pa sve do 2013. nalazila se na listama magazina Fortune među 50 Najmoćnijih poslovnih žena Amerike. Kada je imala 33 godine (2008), Marisa je bila najmlađa žena koja se ikada našla na jednoj ovakvoj listi. Osim toga, magazin Glamur ju je 2009. proglasio Ženom godine.

I magazin Vog je prepoznao u njoj damu od stila, te je krasila i stranice ove najpoznatije modne biblije.

OVDE saznajte kojih 12 stvari uspešni ljudi nikada neće uraditi!

Marisa je svojim radom stekla ogromno bogatstvo, što potvrđuje i činjenica da sa svojim suprugom i sinom živi u 5.000.000 dolara vrednom pentahausu na vrhu hotela "Four Seasons" u San Francisku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs