Dirnuće vas

Odrasli, stidite se: Dobro delo dečaka (5) nateraće vam suze na oči! (FOTO, VIDEO)

Josia je sa svojom majkom Avom jeo u restoranu, kada je ugledao prljavog i pocepanog čoveka sa torbom, koji je stajao ispred. Odmah ga je zainteresovalo šta se tu tačno dešava
Vaše dete & vi
19:00h Autor:
Odrasli, stidite se: Dobro delo dečaka (5) nateraće vam suze na oči! (FOTO, VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Amazing Videos

Petogodišnji dečak Josia Dankan Folk (Josiah Duncan Faulk) iz Alabame učinio je nešto što bi malo ko danas čak i od odraslih i postao hit na internetu. Njegovo dobro delo i sam način kako je to sve uradio dirnuli su svet, a mnogima i naterali suze na oči. Evo zašto.

Naime, Josia je sa svojom majkom Avom jeo u restoranu, kada je ugledao prljavog i pocepanog čoveka sa torbom, koji je stajao ispred. Odmah ga je zainteresovalo šta se tu tačno dešava.

Kada mu je majka objasnila šta to znači beskućnik, kao i da on nema porodicu ili prijatelje koji bi mu pomogli, dečak se uznemirio. Ali, najviše ga je pogodilo to što je shvatio da čovek nema šta da jede. Zato je rekao mami da ga oni moraju nahraniti, što je ženu oduševilo.

Tražio je hranu u đubretu, a onda je naišao na nju - Gest koji je dirnuo ceo svet! (FOTO)

"Čovek je ušao u restoran i tada smo videli da ga niko ne čeka. Tada je Josia skočio sa stolice i pitao ga da li želi da mu donese meni, jer bez njega ne može da naruči hranu", ispričala je Ava Folk za WFSA-TV.

Foto: Youtube printscreen / Amazing Videos, Josia sa majkom Avom
Foto: Youtube printscreen / Amazing Videos, Josia sa majkom Avom

Tada je prišla i mama, a Josia je rekao da može da naruči šta želi. Tada je u restoranu bilo još 11 ljudi, koji su zapanjeno posmatrali dobrodušnog dečaka. Ali, nije samo to ono što je oduševilo i Josijinu majku, beskućnika, sve prisute i ceo svet, već ono što je dečak uradio kada je konobar doneo hranu za sto.

"Oče naš, hvala ti, zahvaljujemo ti za sve blagoslove koje si nam dao, Amin", izgovorio je dečak kratku molitvu, koja se u tom mestu u religioznim porodicama izgovara pred obrok.

Ćerka napisala pismo preminulom ocu - Dobila odgovor kom se nije nadala! (FOTO, VIDEO)

"Čovek je zaplakao, ja sam zaplakala. Svi su plakali", ispričala je ponosna mama Ava i dodala da će ovaj gest zauvek biti jedan od najplemenitijih kojima je ikada prisustvovala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs