Nove generacije

Moderno kažnjavanje dece: Nekada su se zabranjivali izlasci, danas internet!

Do skoro se deci branili izlasci, gledanje televizije ili se smanjivao džeparac, ali danas se kao jedina efektna kazna podrazumeva zabrana pristupu internetu
Vaše dete & vi
08:30h Autor:
Moderno kažnjavanje dece: Nekada su se zabranjivali izlasci, danas internet!
Foto: Thinkstock

U roditeljstvu se neke stvari nikada ne menjaju - čini se da je i pre nekoliko decenija i sada najefektnija vaspitna metoda za neposlušne mališane kazna.

Sramota - Slepom dečaku (8) škola oduzela štap zbog lošeg ponašanja! Više saznajte OVDE.

Ono što se promenilo i ušetalo u nove generacije jeste šta ta kazna podrazumeva. Do skoro se deci branili izlasci, gledanje televizije ili se smanjivao džeparac, ali danas se kao jedina efektna kazna podrazumeva zabrana pristupa internetu.

To uključuje privreno oduzimanje laptopa, računara ili smartfona, kao i menjanje šifre za pristup internetu. Tablete danas roditelji često kupuju deci kao nagradu, ali i oduzimaju kao kaznu - jer ih je lako kontrolisati, a ne trebaju im ni za šta drugo osim za zabavu - pokazala je studija rađena na više od 2.000 dece od pet do 16 godina - prenosi Dejli Mejl.

Sumnjate da niste dobar roditelj? OVDE pročitajte 5 zlatnih saveta za vaspitanje dece!

Deca ispitana u studiji u proseku provode oko 2,5 sata na internetu, svako treće dete ima svoj računar, a preko 90 odsto njih ima svoj mobilni telefon.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs