Slatke muke

Starinsko, porodično, jedinstveno: Šta ime koje izaberemo za bebu govori o nama?

Jednima se ne sviđaju moderna ili strana imena, drugima su tradicionalna pomalo dosadna… Kakvo god da ste ime izabrali za svoju bebu, pogledajte šta ono zapravo govori o vama
Vaše dete & vi
20:18h Autor:
Starinsko, porodično, jedinstveno: Šta ime koje izaberemo za bebu govori o nama?
Foto: Thinkstock

Verovatno da, čak i ako se niste ostvarili u ulozi roditelja, već odavno imate svoje omiljeno ime koje nameravate da date svom detetu. Evo šta to govori o vama, prenosi Yumama.com.

Imena poznatih ličnostiSve više roditelja daje imena prema omiljenim likovima iz serije ili poznatim ličnostima. Trend "što neobičnije - to bolje" tako se nastavlja već nekoliko godina. Roditelji koji bebama daju takva imena najčešće su od okoline smatrani željnim pažnje. Čest je slučaj da su oni sami delili ime s mnogo drugih, pa im se to nije svidelo. Imajte na umu da ista imena sigurno neće biti popularna za desetak godina kada vaše dete uđe u pubertet.

U proteklih 20 godina: Najpopularnija ženska imena u Srbiji i njihova značenja!

Starinska imena

Roditelji koji deci daju starinska imena smatrani su konzervativnim. Ali, to ne mora da bude sa lošim prizvukom. U moru čudnih imena nije loše prisetiti se nekih lepih starih. Ali, ako dajete ime po precima, trebalo bi da vodite računa o takozvanom „pravilu tri generacije“.

Najlepša muška imena u Srbiji i njihova značenja: Izaberite pravo za svog mališana!

Jedinstveno ime Često roditelji žele izmisliti potpuno novo ime tako da neko postojeće malo prilagode promenom nekog slova. Pritom budite vrlo oprezni, ne želite da jednog dana vaše dete ismevaju u školi zbog imena, zar ne? Ne dozvolite da vaša želja za kreativnošću detetu bude teret za ceo život.

Porodična imena

Osobe koje za svoju decu biraju imena članova porodice smatraju se najviše sentimentalnima. Uzmite u obzir i zvučnost imena, jer većina ljudi kroz život neće saznati sentimentalnu priču koja stoji iza samog imena.

Šta slika vaše dete: Crteži otkrivaju karakter, potrebe i osećanja!

Uniseks imenaImena koja jednako dobro pristaju i muškoj i ženskoj deci i dalje su poprilično čest izbor. Roditelji koji deci daju takva imena najčešće su vrlo uspešni u svom poslu. Uniseks imena imaju taj deklarativan smisao, pa se smatra da će delimično i zbog imena dete biti uspešnije na poslovnom planu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs