Mislite na svoju decu

Vežbanje u trudnoći smanjuje rizik od visokog pritiska kod dece

Naučnici su utvrdili da su deca majki koje su u trudnoći bile aktivne, posebno u zadnjem tromesečju, imala mnogo niži krvni pritisak kada su napunila deset godina, u odnosu na decu čije majke nisu vežbale
Vaše dete & vi
13:20h
Vežbanje u trudnoći smanjuje rizik od visokog pritiska kod dece
Foto: Shutterstock

Vežbanje u trudnoći ne pomaže samo trudnici pri lakšem porođaju i boljem zdravlju, već i bebi. Naime, trudnice koje redovno vežbaju pomažu svojim bebama u borbi protiv visokog krvnog pritiska u kasnijim godinama!

Naučnici su utvrdili da su deca majki koje su u trudnoći bile aktivne, posebno u zadnjem tromesečju, imala mnogo niži krvni pritisak kada su napunila deset godina, u odnosu na decu čije majke nisu vežbale.

Inspiracija svim ženama - Kako Keli Roland vežba u trudnoći pogledajte OVDE.

Istraživanjem su obuhvaćene i bebe koje su rođene s manjom težinom od prosečne, što takođe utiče na povišeni krvni pritisak u budućnosti.

"Utvrdili smo da fizička aktivnost tokom određenih razdoblja trudnoće i te kako utiče na zdravlje deteta. Zbog toga preporučujemo majkama da vežbaju i na taj način utiču na zdravlje svoje dece u budućnosti" – kaže doktor Džejms Pivarnik sa Univerziteta u Mičigenu.

Kako da snizite krvni pritisak i oslobodite se glavobolje za samo 20 minuta, saznajte OVDE!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs