Rasplakaće vas

Dirljiva pisma dece iz Obrenovca Deda Mrazu: Pokloni mom drugu kuću, da ne provede zimu u kasarni!

Netaknuta i neiskvarena dečja plemenitost pokazala se i kada je u pitanju razumevanje velikih životnih problema, sa kojima se i odrasli teško suočavaju, a nesumnjivo mališani razumeju šta znači nemati vlastiti krov nad glavom, pa su to poželeli kao poklon, ali ne sebi već svojim drugarima
Vaše dete & vi
23:16h Autor:
Dirljiva pisma dece iz Obrenovca Deda Mrazu: Pokloni mom drugu kuću, da ne provede zimu u kasarni!
Foto: Ilustracija Shutterstock

Verovatno ste i sami kao mali pisali pisma ili pričali sa Deda Mrazom, ne bi li dobili zaslužene poklone i paketiće. Međutim, nekada nas život i tako malene nauči da postoje vrednije stvari od igračaka i slatkiša.

U to su se, na žalost, uverili i mališani iz Obrenovca. Godinu iza nas oni neće baš pamtiti po lepim stvarima pošto je veliki broj njih preživeo traume u poplavama koje su pogodile taj grad - prenosi Yumama.

OVDE pročitajte pismo jedne majke maćehi svoje ćerke - Dragocena ženo, ti si dar od Boga!

Pisma koja su ovih dana pisali Deda Mrazu, a koje su objavile Lokalne novine Obrenovac, pokazuju da i pored svih teškoća, ovi mališani imaju veru, plemenitost i srce puno ljubavi za drugare koji ne žive srećno kao što su živeli ranije.

Pisma koja su se izdvojila pripadaju Ivi i Lazaru. Evo šta su poželeli za Novu godinu:

Foto: Ilustracija Shutterstock
Foto: Ilustracija Shutterstock

I

vino pismo Deda Mrazu

Dragi Deda Mraze, Zovem se Iva, idem u treći razred. Za Novu godinu od tebe mi ne treba ništa. Sve sam to dobila od mame i tate. Jesam mala ali nisam glupa, pa da verujem u tebe.

Paketiće u maminoj firmi znam da mi ne donosiš ti, već neka Branka iz sindikata daje svima vaučere pa mi kupujemo šta nam se sviđa. Jedino ako je taj tvoj Severni pol u Zmaj Jovinoj jer smo tamo išli sa vaučerima.

Dirljivu pesmu o poplavama pročitajte OVDE - Rešila sam, Savo sestro, da se vrati sve na mesto!

P.S. Dajem ti šansu da mi dokažeš da postojiš. Pokloni mojim drugarima nove kuće jer su njihove stradale u poplavi. Ako to ne učiniš, Jelena i Darko će celu zimu provesti u kasarni, do tada.

Ćao, tvoja Iva.

Foto: Ilustracija Shutterstock
Foto: Ilustracija Shutterstock

Lazino pismo Dema Mrazu

Dragi Deda Mraze,Ako budeš delio poklone deci molio bih te da dovezeš kućicu mom drugu Ivanu. Voleo bih da padne sneg da bi ti mogao irvasima i sankama da dovezeš kućicu. E onda bi moj drug Ivan došao da živi u toj kućici i opet bi se igrali kao pre. Kućica mu se srušila kad je bila poplava i sad živi u Bariču. Mnogo mi nedostaje i molim te ispuni mi želju. Čekamo te Deda Mraze.

Lazar

A ovde pogledajte kako se deca suzdržavaju da ne pojedu slatkiš - Osvojiće vaše srce!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs