Ispričala svoju priču

Naučila sam sina da čita sa 3 godine, kada čak nije umeo sam ni da se obuče! (VIDEO)

Imali smo pet godina kada je Sem znao da čita. Stalno bi mi čitao priče i ja sam uživala u tome. Kasnije, tokom godina, bila sam svedok njegovog uspeha - postao je najmlađi profesor na Univerzitetu, objašnjava jedna mama i njabolja Semova drugarica
Vaše dete & vi
04:22h Autor:
Naučila sam sina da čita sa 3 godine, kada čak nije umeo sam ni da se obuče! (VIDEO)
Foto: Shutterstok

Biti roditelj nije nimalo laka uloga. Od kada dete dođe na svet, toliko je toga što želimo da ga naučimo, da mu pokažemo i stvorimo dobrog čoveka od njega.

Jedna ponosna mama otkrila je svoje iskustvo za portal Smart Life. U nastavku pročitajte njenu priču.

"Sećam se da je cela moja porodica bila okupljena oko Josifa, mog sada već trogodišnjeg sina. Posmatrali su ga sa tolikim nestrpljenjem kao da će se svakog trenutka pretvoriti u bundevu.

Supermama stvarno postoji - OVDE saznajte koje su njene moći!

Ja sam bila nervozna, ali sam znala da će im moj sin dati upravo ono što su želeli da vide - dete od tri godine koje zna da čita! Biila sam jako ponosna. Dala sam svom sinu šansu za svetlu budućnost.

Možda ste čuli za Metjuov efekat u čitanju? To je teorija po kojoj deca koja savladaju pismenost u najranijem dobu, mogu da razviju mentalne sposobnosti koje će im pomoći kasnije u životu. U to sam se uverila radeći sa svojim najboljim prijateljem, Semom.

Znamo se ceo život. Naši roditelji su bili prijatelji i odrasli smo zajedno. Sem su dozvoljavali da bude napolju onoliko vremena koliko je proveo radeći domaći. Otac ga je učio nekim stvarima koje su se učile tek kasnije tokom školovanja.

Šta sve možete da naučite iz horoskopskog znaka vašeg deteta, saznajte OVDE.

Imali smo pet godina kada je Sem znao da čita. Stalno bi mi čitao priče i ja sam uživala u tome. Kasnije, tokom godina, bila sam svedok njegovog sve većeg i većeg uspeha, kako na koledžu, tako i na svim drugim poljima. Postao je najmlađi profesor na Univerzitetu.

http://www.youtube.com/watch?v=P6BkV9p5bjM
Donekle sam bila ljubomorna na njega. Bio je pravi genije, i bila mi je čast da ručam sa njim. Ja sam samo uspela da se zaposlim kao sekretarica. Kada se rodio moj sin, rešila sam da mu pomognem da živi život o kakvom sam ja oduvek maštala.

Imala sam tri opcije. Da posegnem za klasičnom metodom podučavanja koja bi uzela dosta vremena i truda i meni, i mom sinu. Da sačekam da krene u školu i da tamo postepeno uči. Ili da probam sa metodom koju sam našla na internetu (Children Learning Reading by Jim and Elena Yang), a koja mi se u prvi mah činila malo neobičnom. Rešila sam da probam sa trećom varijantom".

U videu pogledajte kako Jangova devojčica i sin čitaju, a oboje imaju manje od 3 godine.

OVDE saznajte koja su najlepša muška imena u Srbiji i njihova značenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs