Dirljivo

Beba koja je pobedila smrt: 80-dnevna borba dečaka rođenog u 6. mesecu! (FOTO, VIDEO)

Maleni dečak Voker je jedna od mnogobrojnih prevremeno rođenih beba koje je tokom prvih kritičnih meseci u bolnici fotografisala Denin Brajan koja besplatno pravi fotografije ovih beba

Vaše dete & vi
15:44h Autor:
Beba koja je pobedila smrt: 80-dnevna borba dečaka rođenog u 6. mesecu! (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Roditelji bebe koja je rođena sa samo 26 nedelja progovorili su o mučnom periodu kroz koji su prolazili do trenutka kada su konačno mogli da odvedu kući svog sina.

Voker, sin Erike i Džareda Prueta, težio je samo pola kilograma kada se rodio pre tri meseca. Roditelji su morali da čekaju 5 dana da ga drže u naručju prvi put, a i nakon toga, mogli su da provode sa njim samo 45 minuta.

Ali konačno, nakon 80 dana u neonatalnoj intenzivnoj nezi u jednoj bolnici u Severnoj Karolini, Voker je sa svojom porodicom.

OVDE pročitajte pet stvari o deci koje svaki roditelj mora da zna.

"Voker je baš napredovao, sada ima 2,700 kilograma, što je zaista sjajno", napisala je njegova mama na svom blogu, prenosi Daily Mail.

Maleni dečak je jedna od mnogobrojnih prevremeno rođenih beba koje je tokom prvih kritičnih meseci u bolnici fotografisala Denin Brajan, direktorka neprofitne volonterske organizacije Capturing Hopes Photography, koja besplatno pravi fotografije ovih beba.

Brajan je fotografisala Vokera i njegove roditelje svakoga dana, a onda je od fotografija napravila dirljivi snimak.

"Ove fotografije predstavljaju način da se unese više ljudskosti u neonatalnu intenzivnu negu, ističući mimo cevčica, kablova i mašina lepotu čuda koja se tamo dešavaju svakodnevno", izjavila je Brajan.

OVDE pročitajte 10 narodnih verovanja u vezi sa bebama.

Njena ćerka je preminula kada je imala samo 6 meseci i to ju je podstaklo da osnuje humanitarnu organizaciju. Nakon bebine smrti 1998. godine, na njenu adresu su stigle slike ćerkice koju je jedan volonter svakodnevno fotografisao.

"Tada sam shvatila koliko su bitne te fotografije. To su jedine slike koje imamo iz tog perioda", rekla je Denin.

Inače, njen projekat pod nazivom "100 dana" želi da pokaže razvoj prevremeno rođenih beba tokom prva 3 meseca njihovih života u bolnici. A za Eriku i Džareda Prueta, sve ovo je ostvarenje sna.

Ove prelepe fotografije prikazuju Vokera od trenutka kada se rodio i kada su ga smestili u inkubator, pa do njegovog 80. dana kada je bio dovoljno zdrav da bude otpušten iz bolnice.

"Voker je bio toliko mali, da niste smeli da ga pipnete, niti da ga pomazite. Mogli ste jedino da mu dotaknete kožu, jer je bila toliko osetljiva", kaže njegova majka i dodaje koliko su srećni što je taj period sada iza njih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs