ČUDO!

IGRAMO LI SE BOGA, SMEMO LI DA IH RAZDVAJAMO:Moje sijamske bliznakinje su preživele nemoguće, sada izgledaju NEVEROVATNO

Bliznakinje danas ostavljaju sve bez teksta!

Vaše dete & vi
19:48h Autor:
IGRAMO LI SE BOGA, SMEMO LI DA IH RAZDVAJAMO:Moje sijamske bliznakinje su preživele nemoguće, sada izgledaju NEVEROVATNO
Foto: Printscreen Youtube / TODAY

Sidnej i Leksi Stark od rođenja iznenađuju kako okolinu, tako i lekare, a i svoje roditelje! Naime, ove bliznakinje su došle na ovaj svet pre 17 godina, međutim, donji deo tela im je bio spojen. A kako tvrde stručnjaci, to ne preživi 45-60 odsto sijamskih blizanaca ne preživi.

Odmah je usledila i njihova druga pobeda - preživele su svoj prvi dan, a za to je verovatnost oko 35 odsto. Tada su ponovno nadmašile sva očekivanja kada su preživele operaciju odvajanja sa samo 7 meseci, piše "novizivot".

Otac blizankinja Džejms je rekao da osoblje u bolnici nije znalo mnogo o sijamskim blizancima kada su devojčice rođene.

Sijamske bliznakinje
foto: Printscreen Youtube / TODAY

- Doktor je doneo knjigu od 1.000 stranica i počeo je listati kada je naišao na bukvalno dva paragrafa o sijamskim blizancima. Na su sreću, uspeli su proći kroz to burno i nejasno područje te su odlučili da razdvoje bliznakinje operacijom - počinje priču njihov otac.

I objašnjava da su devojke bile spojene kličmom i još nekim vrlo važnim delovima kao što su creva. Ali, Džejms i njegova supruga Emili su bili uvereni da je operacija jedini način da daju devojčicama život koji zaslužuju. Iako su bili odlučni, strah ih nije napuštao, verovali su da se previše mešaju u subinu ćerki, ali nisu imali drugog izbora.

Sijamske bliznakinje
foto: Printscreen Youtube / TODAY

- Mnogo smo toga učinili da dođemo do ovog dana, do operacije, a dve nedelje pre sam pogledala u Džejmsa i pitala ga:"Igramo li se Bogom? Možemo ih ostaviti spojene, riskiramo li?",17 godina kasnije ove devojke su potpuno zdrave - sa ushićenjem priča Emili.

Bliznakinje sada osećaju neverovatnu međusobnu povezanost, ali su danas samostalne mlade žene koje žive bez zdravstvenih problema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs