SAVET STRUČNJAKA

4 DRAGOCENE LEKCIJE KOJE SVAKI OTAC MORA DA NAUČI SVOG SINA: Samo tako će izrasti u stabilnog i srećnog muškarca!

Svaki tata ovo treba pažljivo da pročita

Vaše dete & vi
Autor:
4 DRAGOCENE LEKCIJE KOJE SVAKI OTAC MORA DA NAUČI SVOG SINA: Samo tako će izrasti u stabilnog i srećnog muškarca!
Foto: Shutterstock

Često se govori o vezi između majke i ćerke, majke i sina, ali retko o odnosu oca i sina. Ukoliko otac nije uključen u vaspitanje sina, stručnjaci kažu, da to ostavlja posledice.

Obično je majka ta koja daje savete, ali postoje određene stvari o kojima otac mora da razgovara sa svojim sinom. Svaki sin se ugleda na svog oca, želi biti poput njega, pa logično možete zaključiti da je na očevima velika odgovornost.

Ovo obavezno naučite sina:

Da ima ispravan stav prema ženama

Otac treba sina naučiti da poštuje sve, a posebno žene. Ako danas naučite svog sina da poštuje majku, sestru i prijatelja, tako će i u budućnosti poštovati svoju ženu i ćerku. Otac mora da pazi kako se ophodi prema ženama jer dete uči i upija ono što vidi.

Da bude odgovoran

Odgovornost je lekcija koju mora usvojiti svako dete. Na očevima je da nauče svoje sinove da preuzmu kontrolu nad situacijom, odnosno odgovornost, čak i onda kad im možda nešto nije po volji.

Otac i sin
foto: Shutterstock

Da se izbore za sebe

Život je komplikovan i svako mora da zna da se izbori za sebe. Otac mora da nauči sina kako da se suprotstavi svima koji pokušaju da ga ponize ili uvrede i kako da se izvuče iz nelagodne situacije i sam reši svoje probleme.

Da ponekad pokažu emocije

Dečacima se uvek govori da ne plaču i da ne pokažu da su ranjivi. Međutim, očevi bi trebali reći sinovima da nije sramota pustiti suzu i pokazati ranjivu stranu. Ova lekcija je neprocenjima, jer samo ako ovo nauče mogu da izrastu u stabilne muškarce, kažu psiholozi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs