Sve što nismo zanli

Činjenice koje ćemo naučiti o svojoj majci tek kada dobijemo dete: One su jake kao stena!

Ona je uvek uz vas, sluša svaku vašu reč, ispunjava svaki vaš hir i to se godinama nikada ne menja jer vi nikada ne prestajete da budete njeno dete
Vaše dete & vi
18:40h Autor:
Činjenice koje ćemo naučiti o svojoj majci tek kada dobijemo dete: One su jake kao stena!
Foto: Shutterstok

Svi mi svoje roditelje shvatamo zdravo za gotovo, i kako godine prolaze to se nastavlja, sve do onog momenta kada i sami ne postanemo roditelji.

Evo šta u stvari shvatamo o svojim majkama tek kada dobijemo svoje vlastito dete:

1. Postojaće momenti kada ćete zaboraviti sve ono što su oni radili za vas

Kako odrastamo prosto zanemarimo činjenicu kako su naše majke sate provodile pored našeg kreveta kada smo imali povišenu temperaturu. Kako su zbog nas milion puta stavljale sebe i svoju karijeru, ne na drugo, nego na deseto mesto. Kako su se odrekle društvenog života, lepe gardarobe samo da bismo mi imali sve što nam treba.

Pročitajte najzanimljivije citate o majkama, OVDE.

2. Sve što majka želi za svoje dete je da mirno spava

Kada su bebe male i celu noć plaču, majke osećaju da ih nešto boli ili im nešto smeta. One tada ljuljaju decu po celu noć brinući se o njihovom zdravlju i potrebama. A kada odrastu one i dalje nastavljaju da se brinu da li su njihova deca dobro i da li su mirno spavala, jer ako jesu onda je to dokaz da ih nikakve brige ne muče. Odatle i ono pitanje koje vam svako jutro postave "Kako si spavala?"

Ova briga nikada ne prestaje i dokle god imate roditelje znaćete da oni istinski brinu o tome.

Ovih 15 citata će inspirisati svaku majku, više možete da pročitate OVDE.

3. Vašta tuga boli i vašu majku

Koliko ste puta doživeli da vaša majka plače sa vama. Bez obzira što to nije neki nereševi problem zbog kojeg tugujete, ali vaša tuga itekako tišti vašu majku. Ona to doživljava čak i mnogo teže nego vi. Zato se setite toga svaki put kada poželite da sa njom podelite neki problem. Da li zaista želite da je toliko opteretite?

Svi ljubavni saveti vaših majki, više pročitajte OVDE.

4. U stanju je da satima sluša vašu priču o tome kako ste proveli dan

Iako su te priče zamorne, često previše detaljne, vaša majka će sa pažnjom da prati svaku vašu reč. Zašto? Zato što je zanima! I nikada neće sa vama podeliti svoj dan ako vi to sami ne želite, jer ona ne želi da vas opterećuje.

5. Ona je znatno jača nego što ste ikada predpostavili

Možda vaša majka deli svoje roditeljske obaveze sa mužem, ali većina njih najveći teret roditeljstva snose same. Same rešavaju vaše probleme, vode vas na treninge kada ste mali, brinu se o vašim ljubavnim vezama kada odrastete, čuvaju vašu decu kada ih dobijete, a tu često ne vidite svog oca. Zašto? Zato što majka i njega štiti! Zato što je majka jača od bilo koga na svetu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs