oprez

Majka na udaru kritika zbog obroka koji je pripremila svom detetu: Za dvogodišnjake ovo su opasne namirnice!

Korisnici društvenim mreža nisu je štedeli u komentarima

Vaše dete & vi
14:08h
Majka na udaru kritika zbog obroka koji je pripremila svom detetu: Za dvogodišnjake ovo su opasne namirnice!
Foto: Shutterstock

Jedna majka je za svom dvogodišnjem detetu spakovala obrok u kutiju, a nakon što je podelila na društvenim mrežama korisnici su je obasuli kritikama.

Naime, ona je u kutiju stavila kruške, jabuke, grožđice, orašaste plodove, štapiće pereca, kao i viršle upakovane u testo.

Nakon pomenute objave, korisnici Fejsbuka su joj pisali kako su u pitanju opasne namirnice za malo dete, zbog kojih se može čak i ugušiti, piše Mirror.

Celi orašasti plodovi su opasni za malu decu

5 najvećih problema u odgoju dece: Vreme je da dete dovedemo u red!

Orašasti Plodovi
foto: Shutterstock

“Hrana izgleda sjajno, ali celi orašasti plodovi za dvogodišnjake izuzetno su opasni”, “To izgleda dobro, ali ne bih preporučio kikiriki mlađima od tri godine”, “Kikiriki je uvek rizik od gušenja, bez obzira na godine”, samo su neki od komentara.

Prema stranici na kojoj su navedene opasne i štetne materije (NHS), celovite orašaste plodove ne treba davati deci mlađoj od pet godina.

“Celi orašasti plodovi i kikiriki ne smeju da se daju deci mlađoj od pet godina, jer se mogu ugušiti. Deci starijoj od šest meseci možete dati zdrobljeni ili samleveni orah i maslac od kikirikija”, navodi se na stranici.

Žena na udaru kritika zbog imena koje planira da da sinu: To je zlostavljanje deteta!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs