Buduća majka na meti osuda

Žena na udaru kritika zbog imena koje planira da da sinu: To je zlostavljanje deteta!

Komentari su poprilično oštri

Vaše dete & vi
Autor:
Žena na udaru kritika zbog imena koje planira da da sinu: To je zlostavljanje deteta!
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Izabrati ime za bebu nikada nije lako, a sestra jedne žene na Redditu je opisala svoju muku. Kako je otkrila, buduća majka zna kako želi da nazvove sina, ali baš niko u njenoj okolini nije dobro reagovao na to ime, čak ni sestra.

Ime koje se majci sviđa je - Adolf.

Iako je svesna da baš svi kad izgovore to ime pomisle na Adolfa Hitlera, ona istrajava u svojoj nameri. Njena sestra obratila se ekipi na Redditu kako bi joj pomogli u odgovaranju sestre od tog imena.

"Nisam trudna, ali treba mi vaša pomoć. Moja sestra je trudna, sedam meseci, a sinu želi da da ime Adolf. Nije nacista, ali namerno mu daje "problematično" ime kako bi iskusio šta prolaze diskriminisana deca. Molila sam je da to ne radi, ali odgovorila mi je da roditeljstvo u vremenima podeljenog sveta mora biti radikalno. Tvrdi da beli roditelji ne mogu mirno da gledaju kako njihova deca uzimaju sve prilike i one nesrećnije ostavljaju bez njih", napisala je.

Sestra je uverena da će dečak i te kako osetiti nepravdu i da je moguće čak da ljudi neće hteti ni da ga zaposle zbog imena. S druge strane, majka je uverena da će njen sin zbog svega što će prolaziti biti bolja osoba.

Ekipa na Redditu ipak je stala na sestrinu stranu.

"To je zlostavljanje deteta. Je li ona svesna da će ga druga deca tući baš svaki dan zbog imena?" napisala je jedna korisnica.

"To dete će promeniti ime čim bude dovoljno staro", dodala je druga.

"Pročitala sam to ime i prvo sam pomislila da mu je mama ili nacista ili žena željna pažnje", naglasila je treća.

Šta vi mislite? Podelite sa nama u komentarima!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs