iskreno

Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam čudovište: Otac otkriva koje 4 stvari svaki roditelj misli, ali ne želi da prizna!

Biti roditelj nije lako, a jedan otac je otvoreno progovorio o stvarima koje mnogi roditelji odbijaju da priznaju

Vaše dete & vi
Autor:
Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam čudovište: Otac otkriva koje 4 stvari svaki roditelj misli, ali ne želi da prizna!
Foto: Shutterstock

Jedan otac trogodišnjeg dečaka i jednog od devet meseci iskreno je progovorio o stvarima koje mnogi roditelji ne žele da priznaju sebi.

"Život bi bio mnogo lakši kada bismo svi priznali da je biti savršen roditelj nemoguće i kada bismo priznali neke stvari koje zapravo svaki roditelj misli, ali ne želi sebi da prizna", rekao je jedan otac.

Vaše dete je malo bolesno, ali samo malo, zapravo je olakšanje za roditelja

"Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam čudovište. Jednako sam zabrinut kao i svaki roditelj kada mu je dete bolesno. Ali, kada deca nisu samo raspoložena, kada ne žele da divljaju po kući nego samo žele da se maze s vama, kada ne žele da šetaju psa u parku nego samo žele da listaju priče o igračkama, to nije vreme za brigu. Pokažite mi roditelja koji tada nije bar malo srećan što može da uključi svoj telefon i malo se odmori, a ja ću reći da laže ako kaže suprotno", rekao je.

Televizija je odlično pomagalo roditeljima

"Ne znam ko još veruje u ideju da je dopuštanje detetu da gleda televiziju jednako kao da prodate dušu vragu, ali prilično sam siguran da je to totalna glupost. Ako neko ima naučne dokaze da nisam u pravu, bio bih srećan. Ali, istina je ako vaše dete gleda pristojne stvari na televiziji da im to verovatno neće naneti nikakvu štetu. Naprotiv. Mogli bi čak nešto i da nauče. Televizija je osim toga jedino pomagalo koje će odmah i efikasno zaustaviti dečje ludilo. I da, znam da bih trebalo da pričam s detetom i pomognem mu da zaustavi svoj bes i to redovno i radim, ali ponekad je bolje dozvoliti detetu da gleda televiziju nego da izgubi um", kaže.

Kada sam rodila dete, shvatila sam samo jednu stvar: Sreće je zaista u malim stvarima!

foto: Shutterstock

Svaki roditelji želi da čuje i od drugog roditelja kako se bori sa svojim malim divljacima

"Kad bih mogao svugde da primeni, jedno pravilo za roditelje, to bi bilo ovo. Ako ste poput mene, sigurno se i vi pitate je li neko ponašanje vašeg deteta normalno i ponašaju li se i ostala deca tako. Kada druge roditelje pitam kako im je dete, poslednje što želim da čujem je da nemaju nikakvih problema. Više volim da čujem kada mi kažu da nemaju kontrolu nad njihovim ponašanjem, da su pri kraju pameti, da misle da će im dete izrasti u serijskog ubicu nego da je sve pozitivno i da se sjajno provode sa svojom decom", ispričao je.

Bezuslovna ljubav koju osećate prema svojim malim ludacima uprkos ovom ludilu je pomalo čudna

"U slučaju da ste stekli pogrešan utisak, treba spomenuti da volim svoja dva dečaka više od svega na svetu. I to bih trebalo češće da govorim nego što to radim. Jer činjenica da ih volimo, uprkos njihovim ponekad strašnim, groznim i provokativnim postupcima je zapravo malo čudno", zaključio je ovaj otac, a prenosi Mirror.

Kako odgajiti zahvalno i psihološki stabilno dete: 3 nepogrešiva saveta u vaspitanju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs