Problem mnogih porodica

Kad dete potpuno poludi u samoposluzi: Mama dečaka (3) otkrila caku koju će roditelji obožavati!

Histerije i traženja da im se kupi gomila stvari - neće ni biti

Vaše dete & vi
Autor:
Kad dete potpuno poludi u samoposluzi: Mama dečaka (3) otkrila caku koju će roditelji obožavati!
Foto: Shutterstock

Mama trogodišnjaka Amanda Varburton podelila je na Fejsbuku svoj "trik" kako je uspela da zadrži pažnju inače veoma živahnom detetu dok s njom kupuje namirnice.

U grupi Motherload je tako objavila fotografije svog sina koji kupovinu sada shvata vrlo ozbiljno, umesto kao stazu za jurnjavu, izvlačenje i obaranje svih mogućih proizvoda i histeriju za čokoladama.

"Moj je sin obično prava napast kad zajedno idemo u kupovinu; beži, viče i pravi mi probleme, često mi bude i neprijatno", napisala je Amanda kojoj je vaspitačica u vrtiću dala ideju kako da ga zabavi kada je rekla da dečak tamo uživa kad dobije neki "važan zadatak".

Sada tako, od kako je postao "policajac za kupovinu", ovaj trogodišnjak samo u tišini "radi svoj posao" i poslušno prati mamu!

Novi pristup problemu se ovoj mami očigledno isplatio, a ideju su pozdravili i drugi u grupi. Za manje od 24 sata od objave post je prikupio preko dve hiljade lajkova i na stotine komentara roditelja kojima je situacija sa nemirnim detetom u prodavnici i te kako poznata.

"Vidi se da je potpuno zaokupljen zadatkom. Fantastična ideja", napisala je jedna mama, a drugi su se složili da je pametno decu uključiti u kupovinu da im ne bude dosadno i da imaju osećaj da su korisna.

Dakle, kad povedete dete u prodavnicu, pre ulaska mu objasnite kako ono mora da vam pomogne u kupovini. Na primer, kad uđete među rafove sa keksom, kažite kako ne možete da pronađete njegov omiljeni i kako ga bez njega nećete pronaći; da vam pomogne da izaberete najlepše jabuke; ono će lepše spakovati šargarepu u kesu; dajte mu da nosi spisak za kupovinu... Probajte - ne može da škodi!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs