Učestvujte i vi

Podržimo zajedno male SUPERHEROJE - Nacionalna donatorska kampanja kompanije Mastercard i NURDOR-a

Trenutno u Beogradu postoje 3 roditeljske kuće koje služe za smeštaj 13 porodica, ali potrebni su mnogo veći kapaciteti

Vaše dete & vi
Autor:
Podržimo zajedno male SUPERHEROJE - Nacionalna donatorska kampanja kompanije Mastercard i NURDOR-a
Foto: Promo

U svakoj priči superheroji se bore za pobedu dobra, a u ovoj priči superheroji su mališani koji vode najvažniju borbu – borbu za svoj život. U toj borbi jako je važno da budu uz svoje najbliže koji će im pružiti svu moguću podršku i oslonac. Ovim povodom kompanija Mastercard i Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) pokrenuli su kampanju za obezbeđivanje nove roditeljske kuće u Beogradu za porodice čija se deca bore sa ovom opakom bolešću.

Trenutno u Beogradu postoje 3 roditeljske kuće koje služe za smeštaj 13 porodica. NURDOR već 15 godina pruža logističku, stacionarnu, psihološku i socijalnu podršku pre svega ovim malim superherojima i njihovim roditeljima ali, nažalost, NURDOR je sve češće u prilici da odbija porodice kojima je potrebna njihova podrška.

Upravo to je bio razlog pokretanja kampanje za novu roditeljsku kuću u koju se uključila kompanija Mastercard kako bi pružila podršku, ne samo finansijsku već i podršku u realizaciji kampanje koja za cilj ima podizanja svesti o potrebi za konstantnom podrškom NURDOR-u, kao i važnosti nove roditeljske kuće upravo u Beogradu, s obzirom na to da se u Beogradu nalazi najveći dijagnostički i terapijski centar u Srbiji i mnoge porodice dolaze upravo u glavni grad na lečenje. Zdravstveno stanje deteta ne dozvoljava da oni stalno putuju i zato je nova roditeljska kuća namenjena porodicama koje nisu iz Beograda i kojima treba obezbediti smeštaj u kojem će deca, zajedno sa svojim roditeljima, moći da borave za vreme trajanja terapije, a da se istovremeno u tom smeštaju u kojem vlada porodična atmosfera, mogu osećati kao kod svoje kuće.

Zato od 20. marta sva beskontaktna, onlajn ili mobilna plaćanja Mastercard karticom na teritoriji Republike Srbije, podržaće fond koji kompanija donira za obezbeđivanje doma za male SUPERHEROJE i njihove roditelje. To znači da, svaki put kada prilikom kupovine plaćanje izvršite beskontaktno, Mastercard izdvaja deo sredstava koji je namenjen realizaciji ovog projekta od nacionalne važnosti, a da pritom korisnik kartice ne snosi bilo kakve dodatne troškove.

SUPERHEROJIMA treba omogućiti detinjstvo kakvo sva deca zaslužuju i pokazati im da u ovoj životnoj borbi nisu sami!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs