Suptilni signali

4 najranija pokazatelja trudnoće: I pre nego što shvatite da nosite bebu u stomaku!

Neki simptomi se pojavljuju već nekoliko dana nakon začeća
Trudnoća 12.11.2015. - 09:24h Autor: bebac.com
Foto: Shutterstock

Izostanak menstruacije često se smatra prvim znakom trudnoće. Međutim, ako je žena u skladu sa svojim telom, ona može primetiti znakove trudnoće već nedelju dana od začeća. Ti suptilni znakovi često se pogrešno tumače te pripisuju predmenstrualnom sindromu.

 

Prema Klinici Mayo, ženska telesna bazalna temperatura malo poraste tokom ovulacije. No, ako vaša temperatura ostane povišena i nakon datuma kada je trebao biti početak vašeg sledećeg menstrualnog ciklusa, verovatno ste trudni. No, u nekim slučajevima, promena bazalne temperature može iznositi samo desetinu stepena, pa se radi toga preporučuje merenje temperature u isto vreme svaki dan.

 

Ovakva menstruacija nije normalna: 3 simptoma koja ne smete da ignorišete!

 

Mrlja krvi koja je produkt implantacije javlja se šest do 12 dana nakon začeća, kada se embrion "ukopa" u zid materice. U nekim slučajevima, implantacijsko krvarenje pogrešno se smatra menstruacijom jer se javlja u otprilike isto vreme kao i redovno mesečno krvarenje. Implantacijsko krvarenje je obično svetlije boje i nije obilno poput menstruacijskog krvarenja.

 

U Američkom udruženju za trudnoću tvrde kako se nedelju dana nakon začeća javlja oticanje i osetljivost grudiPored toga, nekim ženama mogu potamneti bradavice. U većini slučajeva, grudi su "pune" i "teške".

 

Umor je simptom trudnoće koji se obično pojavi u roku od nedelju dana nakon začeća. Važno je utvrditi da li je umor uzrokovan nekim drugim uzročnicima, poput bolesti ili stresa, pre nego što zaključite da ste umorni jer ste trudni.

 

Soda bikarbona za zdravu vaginu: Najefikasnija terapija protiv kandide! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...