Pitajte lekara

Odgovor našeg ginekologa: Anksiozna sam i pijem lekove, a želim da zatrudnim!

Na pitanje naše čitateljke odgovorila je dr Gordana Pecić, ginekolog Doma zdravlja Bulevar - MediGroup

Trudnoća
17:09h Autor:
Odgovor našeg ginekologa: Anksiozna sam i pijem lekove, a želim da zatrudnim!
Foto: Shutterstock

Ukoliko vas nešto muči, postavite pitanje lekarima MediGroup-e: Doma zdravlja Bulevar, Doma zdravlja Jedro i Doma zdravlja Dr Ristić. Više o tome saznajte OVDE.

Pitanje za ginekologa:

"Imam 28 godina. Pre 5 godina ustanovljena je kod mene anksioznost i lečim se od tada. Pila sam Cipralex, pa Citalex i sad pijem lek Lata. Imam stalnog partnera i želeli bismo da zatrudnim i rodim bebu. Ali ne znam šta je sada sa lekovima. Da li bih smela da zatrudnim i da u trudnoći pijem lekove? Verovatno ne. I koliko vremena treba ovim lekovima da "nestanu" iz tela da bih mogla bez ikakvog rizika da zatrudnim?

Molim Vas za savet sta da radim. Hvala Vam na odgovoru!"

Odgovor ginekologa:

"Poštovana, s obzirom na to da planirate trudnoću, potrebno je da se konsultujete prvo sa vašim neuropsihijatrom koji vam ordinira terapiju, kako da se adaptira i promeni terapija koju koristite, a potom i da se javite vašem ginekologu koji će kontrolisati i voditi tu trudnoću. Sve vreme, dok ne zatrudnite, i potom za vreme trudnoće, treba da budete na redovnim kontrolama i kod neuropsihijatra, i ginekologa. Srdačan pozdrav".

dr Gordana Pecić, ginekolog Doma zdravlja Bulevar - MediGroup

Napomena: Odgovori lekara nisu zamena za odlazak na pregled, dijagnozu ili terapiju, niti medicnsku konsultaciju. Isključivo su informativnog karaktera.

www.medigroup.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs