Sve mame će se složiti

Najlepši simptomi trudnoće: Žene zaista sijaju tokom drugog stanja!

Osim jutarnjih mučnina i umora, drugo stanje krase i ovih 6 lepših simptoma
Trudnoća
16:40h Autor:
Najlepši simptomi trudnoće: Žene zaista sijaju tokom drugog stanja!
Foto: Thinkstock

Jutarnje mučnine, bol u leđima i karlici, problemi s tenom i neprestani umor su najpoznatiji simptomi trudnoće, pa se često zaboravlja na one malo lepše čari koje dolaze s trudnoćom.

1. Lepša kosa

Kosa u trudnoći postaje vidno lepša, sjajnija i gušća. Razlog se krije u hormonima koji pogodno deluju na kosu, a istovremeno prestaje redovno otpadanje kose koje je do sada bilo normalno, pa će kosa zbog toga da bude sve gušća.

Neobični simptomi trudnoće: Trudnički snovi, krvarenje desni, dubok i hrapav glas

2. Lepi nokti

Povećanje krvnog pritiska i nivoa hormona pozitivno utiču na brži rast noktiju. Uz to, prenatalni vitamini koje većina trudnica uzima mogu da podstaknu rast i nokte da učine lepšima i zdravijima.

3. Veće grudi

Čak i pre nego što ste uradili test, vaše grudi su počele da se menjaju kako bi se pripremile za dojenje. Kako mlečni kanali rastu i razvijaju se, vaše grudi postaju veće.

Sve majke saglasne: 7 razloga zašto je prva trudnoća najbolja!

4. Sjajan ten

Pritom ne mislimo na masnu kožu, već prirodni sjaj koji se pojavljuje zbog povećanog protoka krvi. Obrazi će biti rumeni, koža mekana, glatka i zdrava.

5. Nema menstruacije

Verovatno jedan od omiljenih "simptoma" trudnoće je izostanak menstruacije. Nema uložaka, tampona, pms-a i menstrualnih bolova.

Pitanje svake trudnice: Kada i kako je moguće otkriti pol bebe?

6. Bolji seks

Trudnoća žene čini osetljivijima u vaginalnom području, a mnoge od njih svedoče kako su u trudnoći mnogo više uživale u seksu.

Mit ili istina: Žene spremne na seks nekoliko sati nakon porođaja?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs