Kao iz bajke

Neodoljivi bodi art: Nestvarne scene na stomacima budućih mama (FOTO)

U svetu je umetnost oslikavanja stomaka trudnica veoma popularna, a jedna mama je od toga uspela da pokrene i unosan biznis
Trudnoća
01:14h Autor:
Neodoljivi bodi art: Nestvarne scene na stomacima budućih mama (FOTO)

Ukrašavanje stomaka trudnica, ne samo da je postalo veoma popularno, već je i prava relaksacija za buduće mame. Umetnici koji se bave ovom vrstom bodi arta, ističu da oslikavanje trudničkog stomaka izražava svojevrstan način prenošenja emocija buduće mame svom nerođenom detetu, kao i da potezi četkice preko stomačića, izuzetno prijaju bebama, prenosi Yumama.com.

Ovo umetničko delo jedan od najboljih načina proslavljanja najlepšeg i najvažnijeg perioda u životu svake žene, smatraju slikari i ističu da je veoma važno koristiti boje koje su predviđene za upotrebu na koži i licu, kako ne bi došlo do iritacije kože stomaka trudnica.

Keri Preston, inače mama dvoje dece, jedna je od najpoznatijih autorki ovih umetničkih dela. Tokom svog dugogodišnjeg rada, Keri se susretala sa ljudima kojima se ovaj vid umetnosti nije dopadao, opisivali su ga potpuno ludim i blesavim, pa čak i vulgarnim.

Međutim, Keri smatra da oslikavanje trudničkih stomaka predstavlja pre svega prelep doživljaj, jer omogućavaju umetniku da se slobodno izrazi, a ujedno i zabavi i relaksira. Do sada je ova umetnica oslikala više od 130 trudničkih stomaka i pokazalo se da veliki broj mama uživa u tome.

Proces oslikavanja stomaka traje približno dva sata. Bebe uglavnom reaguju na poteze četkicom ritajući se. Nakon svakog završenog slikanja, Keri fotografiše svoje delo kako bi budućim mamama (a i tatama) ostala divna uspomena na ovaj poseban period u njihovim životima.

Pre nego što je počela da osllikava trudničke stomake, Keri je crtala murale u dečjim sobama, a danas je proširila svoja interesovanja - oslikava lica, pravi čestitke i poklone i crta portrete kućnih ljubimaca.

U galeriji ispod teksta pogledajte neke od najkreativnije ukrašenih trudničkih stomaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs