Obratite pažnju

Igračke koje nikako ne smete da kupite svojoj deci: Od seta do knjige sa sitnim fontom

Što je manja igračka, to je veći bol kada nagazite bosi na nju. Njih je nemoguće videti u mraku, tako da ne možete da ih izbegnete. Takođe, sitne delove deca i kućni ljubimci mogu da progutaju (ili da naizmenično žvaću). Izbegavajte sve manje od vašeg dlana
Vaše dete & vi
15:46h Autor:
Igračke koje nikako ne smete da kupite svojoj deci: Od seta do knjige sa sitnim fontom
Foto: Thinkstock

Svaki roditelj želi da mu dete bude srećno, čak i ako su same mame i tate zbog toga neretko nesrećni i frustrirani. To je slučaj i sa kupovinom preskupih igračaka koje na kraju roditelji žele da slome u paramparčad. Ono što ipak treba da znaju je kada podvući crtu. Dobro razmislite pre nego što kupite sledeće igračke svom detetu.

1. Igračke koje su deo seta ili kolekcije

Vaše dete će da insistira na svakoj boji, delu i specijalnom izdanju određene kolekcije. I taman kada kupite poslednju igračku, dete će da pređe na sledeću veliku kolekciju.

2. Sitne igračke

Što je manja igračka, to je veći bol kada nagazite bosi na nju. Njih je nemoguće videti u mraku, tako da ne možete da ih izbegnete. Takođe, sitne delove deca i kućni ljubimci mogu da progutaju (ili da naizmenično žvaću). Izbegavajte sve manje od vašeg dlana, prenosi Huffington Post.

3. Igračke oružje, ili one koje mogu da se pretvore u oružje

U njih spadaju palice za bubnjeve, tvrde lopte, drvene kocke, lutke kojima se skida glava...

4. Igračka sa točkićima kojom vaše dete ne može samostalno da upravlja

Ako kupite tricikl, trotinet ili bicikl pre nego što je vaše dete spremno za njih, kičma će vam stradati, jer ćete stalno morati da budete povijeni i da gurate igračku i dete.

5. Knjiga od 400 strana sa malim fontom

Pre nego što kupite neku dečiju knjigu, pročitajte je i dobro razmislite da li ćete moći da je čitate 10 puta dnevno naredna 2 meseca.

6. Igračke koje se sastavljaju pomoću tri ili više delova i na koje se lepe nalepnice

Da li ste ikada pokušali da sklopite igračku koja zahteva 22 koraka, dok vam dete "pomaže"? Nakon tri stranice uputstva, više ništa nema smisla, a nalepnice su svuda po televizoru.

7. Igračke koje lako mogu da se ratsave na 200 delova

To će neminovno da se desi na zadnjem sedištu vaših kola, dva minuta nakon što ste se isparkirali sa parkinga prodavnice, sa sve nalepnicama koje će se zalepiti svuda po prozorima automobila.

8. Igračke koje proizvode iritirajuće zvukove

Zamislite vatrogasni kamion sa 50 svetlećih lampica i sirenom koja traje 30 sekundi kad god samo dotaknete za to predviđeno dugme. Vaše dete će sigurno da ga pritiska bez prestanka bar dva sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs