pogledajte

Obožavaju svoju porodicu, čuvaju decu kao oči u glavi: Ovo je deset najnežnijih rasa velikih pasa! (FOTO)

Idealni kućni ljubimci za porodice s decom.

Ljubimci
15:21h Autor:
Foto: Shutterstock

Psi velikih rasa često se doživljavaju vrlo opasnim i zastrašujućim iako je njihova narav često potpuno drugačija. Neke od najvećih pasmina ujedno su i najnežnije i najumiljatije vrste pasa, zbog čega su idealni kao kućni ljubimci za porodice s decom. Ovo je 10 najnežnijih velikih rasa pasa.

 

1. Bernski planinski pas

 

Rasa koja potiče iz Švajcarske uzgajana je za fizički rad. To znači da ih je lako dresirati, a veoma su umiljati. Uživaju da provode vreme s ljudima, a svoje vlasnike obasipaju odanošću i ljubavlju.

3. Doga

 

Doge mogu da porastu do 75 centimetara i dostignu težinu od oko 70 kilograma. Iako izgledaju zastrašujuće, zapravo su vrlo umiljate i nežne naravi, zbog čega su idealne za decu. Pored toga, prijateljski su raspoložene i prema drugim životinjama.

4. Irski vučji hrt

 

Pored toga što je jedna od najvećih pasmina, ujedno je i jedna od najmanje agresivnih. Irski vučji hrt nije dobar kao pas čuvar, ali je idealan porodični pas. Može da poraste preko 80 centimetara i teži oko 55 kilograma.

 

A post shared by Thor.Odin (@thor.odin.mastiff) on

5. Engleski mastif

 

Visok između 68 i 80 centimetara i težak od 60 do čak 100 kilograma, vrlo je blage i mirne naravi, ali strahovito zaštitnički nastrojen prema svojoj porodici. Oštrinu će pokazati tek kad se oseti ugroženim.

6. Njufaundlend

 

Ovi psi su veoma veliki, ali imaju nežnu narav i žele da ugode svima, pa su najsrećniji kada im date neki zadatak koji moraju da ispune. Njufaundlend je spasavao ljude od utapanja, a potiče iz Kanade, odakle mu i ime.

7. Pirinejski planinski pas

 

Ova pasmina ima glasan i dubok lavež, ali i masivno telo koje može da teži između 40 i 75 kilograma. Svojim vlasnicima vole da iskazuju ljubav tako što će im šape staviti na ramena i noge. Puni su ljubavi prema porodici, a prema nepoznatim ljudima mogu da pokažu rezervisanost.

8. Bulmastif

 

Iako je manji od engleskoga mastifa, i dalje se radi o velikoj pasmini. Vezan je za svoju porodicu, koju neizmjerno voli, ali prema strancima je često rezervisan. Iako ima narav psa čuvara, zna da bude lenj, zbog čega može da živi i u stanu.

 

A post shared by por Jorge HdME (@wildsweetmusa) on

9. Engleski kratkodlaki hrt

 

Ova rasa pasa je jedna od najbržih na svetu, jer je uzgajana za lov i trke. Međutim, iznenađuje činjenica da je engleski kratkodlaki hrt po svojoj naravi izrazito lenj i više voli da se odmara nego da trči. Poslušan je, ali vlasnicima se savetuje oprez ukoliko se nalazi među manjim pasminama.

10. Leonberger

 

Ova nemačka pasmina liči na lava, a uzgajana je za rad. Nije divlji niti opasan, već poslušan pas idealan za porodicu.

 

Koliko vremena pas može da izdrži u vrućem autu: Postoji opasnost od toplotnog udara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...