Potresno

I životinje imaju osećanja: Delfini tuguju za uginulim članovima porodice!

Četiri odrasla delfina su svojim telima i glavama pridržavala mrtvo mladunče skoro pola sata pre nešto što su ga ostavili i nastavili dalje
Ljubimci
19:16h Autor:
I životinje imaju osećanja: Delfini tuguju za uginulim članovima porodice!
Foto: Thinkstock

Istraživanje sprovedeno na delfinima iz Atlantika pozalo je da i ove životinje osećaju tugu i žale za mrtvim članovima porodice. Kako prenose elektronski mediji, za mrtrvim članovima porodice žale i morske vidre, foke, majmuni i slonovi.

U istraživanju su učestvovali delfini iz Atlantskog okeana, a naučnici sa Porto univerziteta u Portugalu proučavali su dva slučaja tugovanja, od kojih je jedan primetio i snimio operater turističkog broda. Četiri odrasla delfina su svojim telima i glavama pridržavala mrtvo mladunče skoro pola sata pre nešto što su ga ostavili i nastavili dalje.

Rasizam među životinjama - Tužna priča bebe foke koja je pretučena i odbačena zbog svoje boje!

Drugi slučaj je primetio član istraživačkog tima - delfin za koga je pretpostavio da je ženka pridržavao je, verovatno, svoje mrtvo mladunče na površini vode.

Glavni naučnik ovog istraživanja, Filipe Alves, navodi da postoje zapisi da su delfini svoje mrtve potomke nosili na leđima i na taj način oplakivali i više dana i veruje da su delfini iz Atlantika emocionalno inteligentna grupa, iako je to teško dokazati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs