saznajte kako bi trebalo

Mnogi pogrešno drže kuhinjski nož, a nisu ni svesni: Stručnjak otkriva da je ovo jedini ispravan način!

Svaka odrasla osoba drži kuhinjski nož drugačije, a američki stručnjak otkriva da mnogi prave jednu grešku kada seskaju namirnice

Enterijer 14.12.2018. - 09:17h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Profimedia

Svaka odrasla osoba drži kuhinjski nož drugačije. I najčešća grešimo je kada ga držimo nož tako da stavimo prst na gornju stranu oštrice noža.

 

Iako mislite da time stvarate dodatan pritisak za seckanje, zapravo stvarate pritisak na ruku, zglob, lakat pa čak i rame.


Američki stručnjak koja obučava kuvare u SAD-u, Sue Gonsalves, otkrila je za australijski Good Food, pravilan način držanja noža.

 

Kuhinja joj je uvek besprekorno sređena: Evo kojim se trikovima ona služi! (VIDEO)

foto: Profimedia

"Pre nego što uopšte i počnete da sečete nešto za dasci za seckanje, morate da pogledate kako su vam postavljena stopala", kaže ona i dodaje:

 

"Mnogi dasku za sečenje drže sa strane, a trebalo bi stajati pred njom - ravno, otprilike oko pet centimetara udaljeni. Gotovo 90 posto kuvara amatera drži kuhinjski nož pogrešno".

 

Kako biste ga držali i upotrebljavali pravilno, nož stavite između palca i kažiprsta, a dršku noža obuhvatite s ostala tri prsta. Ako ovako držite nož, imaćete više kontrole i lakše ćete baratati s njim.

 

Isekla je ofinger i stavila ga na nož: Bez ovoga ne može nijedna kuća! (VIDEO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...