Pogledajte

Savršene mašnice uz pomoć viljuške: U 5 koraka do originalnog ukrasa (VIDEO)

U koliko želite da probudite svoju kreativnost i napravite savršene ukrase, potrebno je samo da sledite pet jednostavnih koraka pokazanih u videu
Enterijer
17:50h
Savršene mašnice uz pomoć viljuške: U 5 koraka do originalnog ukrasa (VIDEO)

Danas svi teže da otkriju svoju kreativnu stranu, a verovali ili ne, za minijaturnu mašnu potrebno vam je malo vremena, malo mašte i jedna viljuška. Danas više nije dovoljno pokloniti nešto nekom dragom, bitno je da to nešto bude jedinstveno i po mogućnosti ukrašeno na vaš karakterističan način.

U koliko nemate ideju kako da ukrasite poklon, evo veoma orginalnog videa koji će vas voditi korak po korak do minijaturne ukrasne mašnice. Njima možete ukrasiti ne samo poklone, već i zavese, pisma, dekorativne sveće, ali i frizuru.

Prvi korak: Uzmite dve najtanje tračise šifona i satena. Veoma su jeftine i možete ih nači u svakoj radnji pozamanterije.

Napravite luk od obe tračice da sva 4 kraja budu u jednoj ravni, tj. jednaka.

Drugi korak: Polako namotavajte traku oko svake iglice na viljušci. Tako nastavite dok ne stignete do vrha viljuške.

Veoma je bitno da tračice budu tanke kako bi što više slojeva moglo da stane.

Treći korak: Kada ste došli do toga da je tračica ispunila unutrašnji deo viljuške, uzmite satensku tračicu druge boje i polako je provucite ispod donjeg ruba viljuške tako da zavežete sve ove tračice koje ste motali unutar viljuške.

Nežno zavežite tračice stvarajući mašnicu.

Četvrti korak: Kada ste zavezali tračicu, skinite mašnicu sa viljuške. Možete kombinovati i tračice drugih boja kako bi mašnica bila šarenija.

Peti korak: Makazama odsecite višak tračica u zavisnosti od želje kakva vam je dužina potrebna i za šta nameravate da je koristite. Dovoljno je da krajeve trake prislonite na plamen sveće kako biste sprečili njeno paranje.

http://www.youtube.com/watch?v=0rbyM1Izet4#t=78

I uspeli ste! Savršena mašnica je gotova! Uvek možete da kombinujete boje i na taj način dobijete šarenu malu mašnicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs