Praktični saveti

5 saveta za brzo čišćenje nakon novogodišnje žurke!

Čistite u smeru kazaljke na satu, prvo suvo pa mokro čišćenje uz manje kretanja i više pametnih poteza
Enterijer
16:36h Autor:
5 saveta za brzo čišćenje nakon novogodišnje žurke!
Foto: Shutterstock

Završila se luda novogodišnja noć. Sad kad ste došli sebi, bilo bi super da uradite generalku i očistiti kuću ili stan. Evo nekoliko saveta.

1. Čistite u smeru kazaljke na satuPočnite od šporeta i pomerajte se u smeru kazaljke na satu u vašoj kuhinji.

2. Čistite od vrha prema dole Obrišite aspirator iznad šporeta pre nego što očistite površinu za kuvanje. Obrišite radnu površinu, sto i stolice pre nego što pređete na pod.

3. Prvo suvo, a zatim mokro čišćenjePokupite mrvice i prašinu krpom pre nego što površinu prebrišete vlažnom krpom. Za pod koristite metlu ili usisavač pre nego što pređete na mokro pranje.

4. Smanjite kretanjeTo znači da razvijete način čišćenja kojim ćete smanjiti neprestano hodanje napred-nazad. Na primer, ako morate da premestite mnogo stvari iz ostave kako biste je očistili, smestite ih u kutiju ili korpu. Jednom kada završite sa čišćenjem, možete da ih sve skupa vratite nazad.

5. Neka sredstva za čišćenje obave teži posaoNanesite sredstva na sve površine i pustite ih neka deluju pre nego što površinu prebrišete krpom. Počnite, na primer, od aspiratora u kuhinji, te nastavite da nanosite sredstva po drugim aparatima u smeru kazaljke na satu sve dok ponovo ne dođete do aspiratora. To je optimalno vreme da sredstvo deluje, te sada možete početi sa brisanjem, istim putem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs