Imajte ovo na umu

Birajte pametno: Evo kako se kupuje najbolja novogodišnja jelka!

Za početak morate imati na umu samo dve stvari - gde ćete je postaviti i njene dimenzije

Enterijer
Autor:
Birajte pametno: Evo kako se kupuje najbolja novogodišnja jelka!
Foto: Shutterstock

Novogodišnja jelka je uvek centralni ukras kuće za novogodišnje praznike, pa nije na odmet još jednom ponoviti kako se bira jelka koje će vas razveseliti, a ne frustrirati.

Za početak morate imati na umu samo dve stvari - gde ćete je postaviti i njene dimenzije.

Uvek je pametno sve pripremiti unapred, što znači izmeriti visinu i širinu mesta gde ćete staviti jelku. Naime, kad pogledate jelku pri kupovini, možda će vam se činiti manja i da će stati na mesto koje ste predvideli za nju, a to možda uopšte nije tako.

Kad okitite jelku, stavite je baš na ovo mesto: Novac će dolaziti kao lud!

foto: Shutterstock

Kad ste zabeležili sve potrebne mere, vreme je za kupovinu. Tražite jelku približno odgovarajućih mera i odaberite onu koje vam se čini da će najljepše izgledati u vašem domu.

Ako imate veliki dnevni boravak (ili neku drugu sobu u koju ćete smestiti jelku), bolje je da izaberete veću jelku inače će se ona izgubiti u velikom prostoru. Ako odabirete veću, ipak nije dobro da bude previsoka- nezgodno je ako dotiče plafon jer, osim što ne izgleda lepo, neće vam stati ni ukras na vrh.

Ako, ipak imate manji prostor za jelku, ne morate očajavati. I malo novogodišnja jelka može biti vrlo efektna. Važno je da je uspravna i da su joj grane pravilno raspoređene. Osim toga, pazite da kuglice i ukrasi ne budu preveliki - i male kuglice mogu biti vrlo efektne ako odaberete neku posebnu boju ili sjaj koji će privući pažnju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs